• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.07.2021

23:04

DALJE RUKE OD KUBE! Grci zapalili američku zastavu u Solunu! /VIDEO/

TelegramPrintscreen/Ria novosti

Vesti

DALJE RUKE OD KUBE! Grci zapalili američku zastavu u Solunu! /VIDEO/

Podeli vest

U Solunu je održan protest „protiv nedopustivog imperijalističkog mešanja SAD na Kubi“, a demonstranti su tom prilikom zapalili američku zastavu, prenosi Sputnjik Grčka

Protest je održan u blizini Generalnog konzulata SAD u Solunu, a u njemu je učestvovalo nekoliko desetina ljudi.

- Fidelovu državu neće slomiti pretnje! Dalje ruke od komunista! - skandirali su demonstranti. U nekom momentu polili su američku zastavu zapaljivom smesom, a potom je spalili.

Demonstranti su držali plakate sa natpisima „Kuba nije sama! Ona će pobediti!“, „Dalje ruke od Kube!“, „Nema blokade“, „Solidarnost sa kubanskim narodom“.

Ispred američke ambasade u Atini takođe je održan masovni protest. Demonstranti su držali natpis:

- Ukinite blokadu, pustite Kubu da diše. Policija je autobusima zatvorila sve prilaze ambasadi.

Podsetimo, prvi veliki protesti su se dogodili 11. jula u deset administrativnih jedinica Kube, u kojima je učestvovalo hiljade ljudi. Zahtevi protestanata su „održavanje slobodnih izbora“ i rešavanje socijalnih problema. Ministar spoljnih poslova Kube Bruno Rodrigez izjavio je da je vlada SAD kriva za incidente od 11. jula.

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da SAD razmatraju da „pomognu kubanskom narodu“, ako tu mogućnost ne iskoristi vlada zemlje.

Moskva je pozvala Vašington da se ne meša u unutrašnje stvari Kube, da Kubancima dozvoli da sami odluče o svojoj sudbini.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

RUSIJA SPREMA TRUPE I ORUŽJE ZA KUBU, AMERI ČINE SVE DA PRE TOGA ZAUZMU OSTRVO! Svet je već jednom preživeo nešto slično - ovaj put sve bi moglo da izmakne kontroli!
Planeta

RUSIJA SPREMA TRUPE I ORUŽJE ZA KUBU, AMERI ČINE SVE DA PRE TOGA ZAUZMU OSTRVO! Svet je već jednom preživeo nešto slično - ovaj put sve bi moglo da izmakne kontroli!

Protesti poslednjh dana na Kubi zabrinuli su Moskvu, a pojavili su se i prvi strahovi da će Rusija verovatno izgubiti strateško ostrvo za buduće razmeštanje sistema PVO, brodova, i aviona. Ruski stručnjaci veruju da će, ako Havana dopusti Moskvi da rasporedi svoje snage ili trupe na Kubi, protesti splasnuti i stvari će se vratiti u normalu na „Ostrvu slobode"

16.07.2021

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija