• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

23.07.2021

21:10

POLJSKI MINISTAR ZAPRETIO RUSIJI, USLEDIO BRUTALAN ODGOVOR: Sukobi sa Moskvom uvek su se završavali žalosno - ZA VARŠAVU!

Reuters

Vesti

POLJSKI MINISTAR ZAPRETIO RUSIJI, USLEDIO BRUTALAN ODGOVOR: Sukobi sa Moskvom uvek su se završavali žalosno - ZA VARŠAVU!

Podeli vest

Prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta federacije za međunarodne poslove Vladimir Džabarov odreagovao je na izjavu ministra odbrane Poljske Mariuša Blaščaka koji je predložio da se američki tenkovi rasporede kod ruske granice, ocenivši njegov predlog kao veliku grešku i potpunu neodgovornost

- Takva izjava u današnje vreme je zapravo guranje zemalja u sukob... To još jednom govori o tome da u osnovi čitave spoljnopolitičke doktrine Poljske leži duboka mržnja prema Rusiji. Verovatno to sve seže do istorijskih događaja iz prošlog veka. Ali nikada Rusija nije dozvolila Poljskoj da je nadvlada i uvek su se sukobi sa Rusijom završavali žalosno za Poljsku - istakao je ruski političar za portal „Lenta.ru“.

Prema njegovom mišljenju, Amerikanci ni u najgorem snu ne mogu pretpostaviti da će se njihovi tenkovi naći na teritoriji Rusije.

- Oni će biti momentalno uništeni. To je jasno - kazao je Džabarov.

Senator je na kraju izrazio nadu da će se u Varšavi naći razumni ljudi koji će shvatiti da je takav način komunikacije sa Moskvom – ćorsokak.

 

- Pritom, sudeći po onome što se objavljuje u njihovim medijima, poljski narod je prilično prijateljski raspoložen prema ruskom, a rukovodstvo je prosto opsednuto rusofobijom. Oni podstiču ljude na agresiju u nadi da će se svi ti Amerikanci i zemlje NATO- u pravom trenutnu zauzeti za Poljsku i da će je štititi od 'ruske agresije'. Ali, kao prvo, Rusija ne planira da napada bilo koga, a kao drugo – ukoliko do nečega dođe niko od tih saveznika neće prstom mrdnuti da zaštite avanturiste među poljskim liderima - zaključio je Džabarov.

Kako prenosi portal „Voenoe obozrenie“, izjava poljskog ministra odbrane je izazvala reakcije i u njegovoj zemlji. Predstavnici opozicionih partija smatraju da se ministri iz vladajuće stranke "stalno bave dolivanjem ulja na vatru koju sami raspiruju“. Ministra su kritikovali i građani Poljske, zaključujući da je „ministar, očigledno, želeo da se dopadne američkoj administraciji", prenosi portal.

Podsetimo, ranije je poljski ministar odbrane, komentarišući kupovinu američkih tenkova "Abrams“, predložio da se oni rasporede na "Smolenskim vratima“ – ravnici koja pokriva teritoriju Rusije i Belorusije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija