• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mirrorr.co.uk

03.08.2021

09:02

BRITANCI UZNEMIRENI, RUSI IZVELI MISTERIOZNI MANEVAR U ATLANTIKU! Nuklearne podmornice "Borej" spustile su se na najveću dubinu do sada i krenule sa severa... Svi se pitaju kako je ovo moguće! /VIDEO/

Vesti

BRITANCI UZNEMIRENI, RUSI IZVELI MISTERIOZNI MANEVAR U ATLANTIKU! Nuklearne podmornice "Borej" spustile su se na najveću dubinu do sada i krenule sa severa... Svi se pitaju kako je ovo moguće! /VIDEO/

Podeli vest

Ruske jurišne podmornice izvode misije „dubokog prodora“ pod vodom Atlantika, reč je o plovilima sposobnim da nose novo hipersonično oružje, piše britanski Miror

Nekoliko podmornica klase "Borej" s nuklearnim pogonom plovio je na dubini većoj od 500 metara, što je granica za većinu napadačkih podmornica, u očiglednom pokušaju da neopaženo uđu u Atlantik, navodi ovaj britanski tabloid.

Operacije Severne flote Vladimira Putina, praćene velikim brojem spasilačkih brodova, odvijale su se u Norveškom moru, koje ima dubinu do 4.000 metara.

Podmornice "Borej" sposobne su da nose nove hipersonične rakete Cirkon 3M22, koje mogu da pređu 2,7 km u sekundi i protiv kojih se smatra da ima malo ili nimalo zaštite. Činjenica da se ove rakete mogu nositi na većim dubinama nego što se ranije mislilo, uznemirile su analitičare koji strahuju da bi Rusija mogla da usavrši pripreme za evenutalni sukob.

Izvor je za Miror rekao: „Razlog za ove misije ekstremne dubine izmakao je većini analitičara, ali to bi jednostavno moga ibit prikriiveni, stelt pristup Atlantiku.

„U poslednje vreme došlo je do povećanja aktivnosti ruskih podmornica, kao što je to bio slučaj sa većinom oružanih snaga Moskve dok testira odlučnost NATO -a. Ruske podmornice obično ne idu dublje od 400 m, sa maksimumom od 480 i „granicom zgnječenja“ na 900 m gde bi implodirale.

Vojni stručnjak Brus Džons kaže: „Raspoloženje ruske odbrane alarmantno je već mesecima. To je naglašeno nedavnim nagomilavanjem vojske u blizini ukrajinske granice. Ovaj najnoviji potez mogao bi biti usmeren na suprotstavljanje NATO -u samo da bi se članice Alijanse osećale nervozno. Ali to svakako označava eskalaciju i sada izgleda da okreću pogled prema misijama ispod površine."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija