• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

18.08.2021

09:04

TRAMP POBESNEO, RUSI I KINEZI ĆE SADA 'SECIRATI' CRNOG JASTREBA DO POSLEDNJEG ŠRAFA! Kako je Amerika ovo mogla da dopusti, pa godišnji rashodi u Avganistanu su im bili skoro kao ruski vojni budžet...

Reuters

Vesti

TRAMP POBESNEO, RUSI I KINEZI ĆE SADA 'SECIRATI' CRNOG JASTREBA DO POSLEDNJEG ŠRAFA! Kako je Amerika ovo mogla da dopusti, pa godišnji rashodi u Avganistanu su im bili skoro kao ruski vojni budžet...

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp uporedio je godišnje rashode Sjedinjenih Američkih Država na operaciju u Avganistanu sa vojnim budžetom Rusije

"Trošili smo 42 milijarde dolara godišnje. Zamislite, 42 milijarde. Koliko sam shvatio, Rusija godišnje troši 50 milijardi na celu vojsku, a mi 42 milijarde", rekao je Tramp u intervjuu za Foks njuz.

On je naglasio da se to dešavalo iz godine u godinu i zauzvrat ništa nije donelo Sjedinjenim Američkim Državama. Tramp je dodao da će američke borbene helikoptere koji su predati avganistanskoj vojsci sada proučavati Rusija.

"Milijarde i milijarde dolara. Najnoviji helikopteri ‘Crni jastreb’ koje će sada proučavati Rusija, Kina i neko drugi, jer je to najbolja tehnologija na svetu", rekao je Tramp.

Bivši američki predsednik istakao je da je ogorčen što SAD nisu uništile vojnu tehniku pre nego što su napustile Avganistan i sada se ona našla u rukama pokreta Taliban (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji).

Foto: AP/Photo

On je dodao da smatra da je povlačenje trupa iz Avganistana pod rukovodstvom aktuelnog predsednika Džoa Bajdena najveće poniženje za Sjedinjene Američke Države.

Situacija u Avganistanu pogoršala se poslednjih nedelja, nakon što je počela ofanziva talibana na velike gradove. Talibani su u nedelju preuzeli kontrolu nad svim graničnim prelazima. Tokom dana militanti su ušli u Kabul i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom. Istovremeno, avganistanski predsednik Ašraf Gani napustio je zemlju kako bi, prema njegovim rečima, „sprečio krvoproliće“. Portparol političke kancelarije Talibana Muhamed Naim kasnije je objavio da je rat u Avganistanu završen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Joyce

pre 2 godine

"Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka." To što amerikanci štampaju hiljade milijardi dolara nije garancija, da će njihova plačenićaka vojska negde u svetu i pobediti. Načiniti ogromnu štetu da ali pobediti u ratu bez motivacije, bez saznanja da ti je zemlja u opasnosti, da ti neko preti istrebljenju porodice, uništenju kuće, e to fali američkim vojnicima. Porodice im zbrinute u SAD, plata dobra, hrana dobra, smeštaj solidan, mogu da ubijaju bez kazne, odrade smenu i vrate se u svoje porodice kao heroji i patriote. E to je holivudski prikaz američke vojske a onda jim neko ugasi svetlo...THE END.

Dimitrije

pre 2 godine

Postoji li neko tamo da objasni Trampu i sličnima da je taj helikopter počeo u prvim varijantama da se proizvodi još pre 40 godina i da Rusi a i Kinezi imaju mnogo bolje helikoptere od ove starudije. Mnogo je to lepo kad zamišljaš da je tvoja tehnologija najbolja na svetu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija