• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

22.08.2021

18:05

Talibani DALI ROK ČETIRI SATA, posle toga kreće OFANZIVA! Vođa otpora poručio: Rat je neizbežan, ukoliko pobunjenici...

AP/Tanjug

Vesti

Talibani DALI ROK ČETIRI SATA, posle toga kreće OFANZIVA! Vođa otpora poručio: Rat je neizbežan, ukoliko pobunjenici...

Podeli vest

Radikalni pokret "Taliban" dao je jedinicama otpora u avganistanskoj provinciji Pandžšer četiri sata da predaju taj region pod njihovu kontrolua, javila je televizija "Al Arabija"

Talibani su dali Ahmadu Masudu, koji se nalazi na čelu otpora, četiri sata kako bi predao provinciju Pandžšer pod kontrolu talibana. Kako se navodi, jedinice pokreta se nalaze pod punom borbenom gotovosti i spremni su da počnu operaciju zauzimanja ove provincije.

Katarska televizija "Al Džazira" javlja da talibani nameravaju da uskoro pošalju delegaciju na sastanak sa Masudom. Delegacija želi da razgovara o situaciji u Pandžšeru i pruže garancije da će njihovi zahtevi biti realizovani.

Kako javlja "Al Arabija", Masud se već oglasio i saopštio da neće predati talibanima područja koja su pod njegovom kontrolom.

 

Foto: Tanjug/AP

Ahmad Masud pozvao je na formiranje sveobuhvatne vlade koja će upravljati zemljom uz učešće talibana.


On je takođe upozorio da je rat neizbežan, ukoliko pobunjenici odbiju dijalog.

Foto: Tanjug/AP

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Talibani na 50 km od Kabula, grad bez struje! Vašington i London evakuišu ambasade, oglasili se Rusi!
Planeta

Talibani na 50 km od Kabula, grad bez struje! Vašington i London evakuišu ambasade, oglasili se Rusi!

Pripadnici pokreta Taliban udaljeni su 50 kilometara od Kabula, izjavio je za Sputnjik predsednik italijanske humanitarne organizacije „Pangea“ koja radi u Avganistanu Luka lo Presti. Talibani su prethodno zauzeli Knadahar i sada žestoko napreduju ka avganistanskoj prestonici čiji pad u ruke ekstremista mnogi predviđaju, za nekoliko dana, a po mnogima, u pitanju su čak i sati!

13.08.2021

14:20

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija