• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

25.08.2021

15:54

ATMOSFERA U KABULU KAO U FILMU O ZOMBIJIMA! Sve ograđeno bodljikavom žicom, aerodrom prekriven čaurama i delovima bombi, puca se SA OBE STRANE! /VIDEO/

Reauters

Vesti

ATMOSFERA U KABULU KAO U FILMU O ZOMBIJIMA! Sve ograđeno bodljikavom žicom, aerodrom prekriven čaurama i delovima bombi, puca se SA OBE STRANE! /VIDEO/

Podeli vest

Na aerodromu u Kabulu trenutno se nalazi izveštač Sputnjika Murad Gazdijev koji je trenutnu situaciju na aerodromu uporedio sa filmom o zombijima "Svetski rat Z"

Samo što smo stigli na aerodrom Kabula, navodi Gazdijev.

- To što se ovde dešava Amerikanci nazivaju "Svetski rat 3" po filmu o zombijima i odmah postaje jasno zbog čega - navodi naš izveštač sa lica mesta.

Tamo je najcrnji mrak, istakao je on, opisujući situaciju na aerodromu.

- Čitav aerodrom je zasut čaurama metaka i delovima šok bombi. Sve, bukvalno sve obmotano je bodljikavom žicom. Cela pista je u bodljikavoj žici! - opisuje dopisnik Sputnjika.

Ne prođe ni 10 minuta, a da se ne zapuca što na teritoriji aerodroma, gde Amerikanci plaše meštane kod ograde, što na glavnom ulazu, gde već dežuraju talibani  i plaši one koji žele da pobegnu, prenosi ruski reporter sa lica mesta.

Militanti pokreta Taliban ušli su u Kabul 15. avgusta bez borbe i u roku od nekoliko sati uspostavili potpunu kontrolu nad glavnim gradom Avganistana. Avganistanski predsednik Ašraf Gani saopštio je da napušta zemlju kako bi sprečio krvoproliće.

 

 

Potpredsednik zemlje Amrula Saleh izjavio je da u odsustvu šefa države prema ustavu on postaje vršilac dužnosti šefa zemlje i pozvao na oružani otpor talibanima. Zapadne zemlje evakuišu svoje građane i osoblje ambasade.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija