• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

25.08.2021

16:24

AMERIMA NEĆE BITI DOBRO, ERDOGAN IM SPREMA NOVI ŠOK! Rusija bi mogla da pomogne Turskoj da napravi lovački avion PETE GENERACIJE! /VIDEO/

AP/Fotomontaža

Vesti

AMERIMA NEĆE BITI DOBRO, ERDOGAN IM SPREMA NOVI ŠOK! Rusija bi mogla da pomogne Turskoj da napravi lovački avion PETE GENERACIJE! /VIDEO/

Podeli vest

Rusija će pomoći Turskoj da napravi lovac pete generacije, ali ne na štetu sopstvenih nacionalnih interesa, saopštio je šef Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev televiziji "Zvezda"

- U pitanju je program TF-X. kao prvo, on se ne nalazi na početku, već je ambicija naših turskih partnera. Oni žele da naprave avion pete generacije. Možemo im pomoći u nekim segmentima, prirodno, bez nanošenja štete naših nacionalnih interesa - rekao je on.

Šugajev je objasnio da u Rusiji postoje hou-hau samo za unutrašnje potrebe, ali uzimajući u obzir vojno-tehničku saradnju sa Turskom, tema TF-X se nalazi na dnevnom redu.

On je saopštio i da su na forumu "Armija 2021“ potpisani ugovori u vrednosti od preko dve milijarde dolara.

Podsećamo, Saudijska Arabija i Rusija potpisale su novi sporazum o vojnoj saradnji, u znak "boljih odnosa" između dva giganta u proizvodnji nafte.

Saudijska Arabija i Rusija potpisale su novi vojni sporazum, što je potpuno iznenađenje s obzirom da je Amerika glavni saveznik Rijada.

Zamenik saudijskog ministra odbrane, princ Halid bin Salman potpisao je sporazum sa ruskim general-pukovnikom Aleksandrom Fominom na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu u blizini Moskve.

Novi sporazum između dveju zemalja označava veliku promenu u odbrambenoj politici Saudijske Arabije jer je Rijad u poslednjih 50 godina kupovao skoro sve oružje isključivo od Amerike i njenih saveznika, Velike Britanije i Francuske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Mama nisi sama - 720.000 dinara za samohrane roditelje
Društvo

Mama nisi sama - 720.000 dinara za samohrane roditelje

Fondacija Humana srca je početkom juna pokrenula konkurs „Mama nisi sama“, namenjen svim samohranim roditeljima. Pravo na učešće su imali svi samohrani roditelji, koji su se prijavljivali popunjavanjem obrasca, kao i prilaganjem relevantne dokumentacije i dokaza o statusu samostalnog vršenja roditeljskog, odnosno starateljskog prava.

21.08.2024

15:28

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Terzić zagrmeo! Očekivao sam bolju Zvezdu!
Crvena zvezda

Terzić zagrmeo! Očekivao sam bolju Zvezdu!

Očekivao sam bolju igru Crvene zvezde, a sve priče o teškom gostovanju u Bodeu su se ispostavile kao tačne, poručio je Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih nakon što je Bode Glimt savladao izabranike Vladana Milojevića.

21.08.2024

11:18

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija