• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/The Sun

02.09.2021

18:13

Kina gradi 250 silosa na tri lokacije, namerno VIDLJIVU,  izazivajući STRAH! AMERIČKI GENERAL upozorava: Kinezi će PRETEĆI Rusiju kao glavnu nuklearnu pretnju SAD!

Printscreen/Youtube/ World Affairs

Vesti

Kina gradi 250 silosa na tri lokacije, namerno VIDLJIVU, izazivajući STRAH! AMERIČKI GENERAL upozorava: Kinezi će PRETEĆI Rusiju kao glavnu nuklearnu pretnju SAD!

Podeli vest

Kina gradi najmanje 250 silosa za rakete dugog dometa na tri lokacije, izazivajući strah da je u toku nova trka u nuklearnom naoružanju

Treće kinesko raketno silosno polje u udaljenom području u unutrašnjoj Mongoliji snimljeno je satelitom Evropske svemirske agencije dok Peking lansira najveću nuklearnu ekspanziju ikada. 

General američkih vazdušnih snaga Tomas Buseir, zamenik komandanta američke strateške komande, upozorio je da će Kina preteći Rusiju kao glavnu američku nuklearnu pretnju.

- Postojaće tačka, tačka ukrštanja, gde će broj pretnji koje predstavlja Kina premašiti broj pretnji koje Rusija trenutno predstavlja - rekao je on na jednom internet forumu.   


Admiral Čarls Ričard, komandant američke strateške komande, nazvao je razvoj "strateškim prodorom" od strane Kine. On je izjavio na Simpozijumu Svemirska i raketna odbrana - Eksplozivan rast i modernizacija njegovih nuklearnih i konvencionalnih snaga može biti samo ono što ja opisujem kao oduzimajući dah, i iskreno, reč" oduzima dah "možda neće biti dovoljna - zaključio je admiral.

 

Foto: Printscreen You Tube

DF-41


Treći silos se nalazi u Hangin Baner, u Unutrašnjoj Mongoliji gde nalazi najmanje 29 novih silosa, prema američkom obrazovnom institutu Vazdušnih snaga. Kineski DF-41, ICBM na čvrsto gorivo sposobna da nosi više nuklearnih bojevih glava, može biti namenjena silosima. Drugi silos se nalazi u pustinji, 1.200 milja zapadno od Pekinga.

 

 

 


Veruje se da predstavlja veliko proširenje kineskog nuklearnog arsenala nakon što je Vašington Post prošlog meseca izvestio da Peking gradi više od 100 dodatnih raketnih silosa u severozapadnoj provinciji Gansu

Prema novim izveštajima Njujork Tajmsa, čini se da se novi silosi namerno grade kako bi bili vidljivi kao oblik pretnje zapadu.

Izgradnja najnovijeg silosnog polja počela je u martu, u istočnom delu regiona Sinđang, nedaleko od jednog od ozloglašenih kineskih kampova za "prevaspitavanje" u gradu Hami.

 

 

 

 


Ovi silosi mogu da drže najnoviju kinesku nuklearnu raketu DF-41.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija