• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

05.09.2021

16:46

GVINEJA - SPECIJALNE SNAGE IZVELE PUČ, UHAPSILE PREDSEDNIKA! Pučisti raspustili parlament, ukinuli ustav i zatvorili granice! /FOTO/VIDEO/

AP/Tanjug

Vesti

GVINEJA - SPECIJALNE SNAGE IZVELE PUČ, UHAPSILE PREDSEDNIKA! Pučisti raspustili parlament, ukinuli ustav i zatvorili granice! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Grupa pripadnika specijalnih snaga Gvineje uhapsila je predsednika države Alfu Kondea, javljaju mediji

Pukovnik Mamadi Dumbuja se nalazi na čelu pučista, a njegove pristalice su se sukobile sa obezbeđenjem Kondea.


Osim predsednika, uhapšeno je više državnih zvaničnika, pučisti su saopštili da raspuštaju parlament, ukidaju Ustav i zatvaraju granice.

 


Mediji su ranije javili da su najmanje dve osobe povređene u pucnjavi u blizini predsedničke palate u glavnom gradu Gvineje, Konakriju.


Vojni izvor izjavio je da je jedini most koji povezuje kopno sa naseljem u kome se nalazi većina ministarstava i predsednička palata zatvoren i da ga čuvaju naoružani ljudi.

Kritike zbog trećeg mandata


Konde se suočava sa sve većim kritikama otkako je prošle godine u oktobru zatražio treći mandat, rekavši da ustavna ograničenja mandata ne važe u njegovom slučaju. Kontroverzni mandat mu je dozvolio da se ponovo suoči sa protestima opozicija, zbog čega je u poslednjih nekoliko meseci došlo do državnih udara u Maliju i Kadu.

 


Godine 2011. Konde je preživeo pokušaj ubistva kada su pobunjeni vojnici pucali na palatu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kraj partije je blizu

pre 2 godine

Zamislite ovakav scenario u Srbiji - horor za partijske beskičmenjake i teletabise!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija