• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

22.09.2021

09:41

SASLUŠAN DRŽAVLJANIN SRBIJE KOJI JE DRŽAO TAOCE U LASTINOM AUTOBUSU! Putnicima pretio da će ih pobiti, uhapsile ga nemačke specijalne jedinice!

Printscreenvideo/Bild

Vesti

SASLUŠAN DRŽAVLJANIN SRBIJE KOJI JE DRŽAO TAOCE U LASTINOM AUTOBUSU! Putnicima pretio da će ih pobiti, uhapsile ga nemačke specijalne jedinice!

Podeli vest

Državljanin Srbije (30), koji je sinoć uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je u "Lastinom" autobusu držao taoce saslušan je tokom noći, potvrdili su jutros iz policije

Za sada nije poznato šta je rekao na saslušanju, kao ni u kakvom je psihičkom i fizičkom stanju.

Srbin je uhapšen nakon četvoročasovne blokade autoputa između Hilpoltštajna i Gredinga, jer je, kako se sumnja, uzeo trojicu vozača kao taoce. Prethodno je u autobusu, koji je putovao ka Srbiji, došlo do tuče u kojoj su lakše povređeni jedna muška i jedna ženska osoba. Mediji navode da je zbog sukoba autobus stao u zaustavnoj traci autoputa, nakon čega je stigla dojava da je u vozilu naoružani muškarac.

- Muškarac u autobusu je tvrdio da ima pištolj i da će sve da pobije. Došlo je do fizičkog obračuna nekoliko putnika i dvoje je lakše povređeno - saopštili su kasno sinoć iz policije, a preneo Telegraf.

Nakon zaustavljanja vozila, putnici su uspeli da pobegnu iz autobusa, a unutra su ostala trojica vozača i osumnjičeni. Policija je potom blokirala auto-put i na lice mesta poslala specijalne jedinice da pregovaraju sa osumnjičenim. Mediji prenose da su pregovori bili otežani jer gotovo niko od ljudi koji su bili u autobusu nije znao nemački.

Iz policije jutros nisu želeli da potvrde da li se uhapšeni muškarac tereti za otmicu. Naveli su da je izvršen pretres autobusa i da u njemu nije pronađeno oružje.

Portparol policije je naveo da je osumnjičeni uhapšen sinoć oko 21.30, te da prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Saopštili su da su u kontakt sa osumnjičenim stupili preko telefona jednog od vozača.

Podsetimo, autobus "Lasta" sinoć je vozio u pravcu Minhena, odakle je trebalo da nastavi put prema Srbiji. Prema nepotvrđenim informacijama, državljanin Srbije, koji je uhapšen, ukrcao se u autobusu u Frankfurtu. Policija nije saopštila identitet napadača, a Tanjug je preneo da je reč o F. K.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Istina12

pre 2 godine

Ovo je spin stranih medija..samo je nejasno kako se guta ta fora vise, da ....jeste drzavljanin ali ko je i zasto mu se krije ime, odakle je.. Malo to razraditi. Ima li politike?

NK

pre 2 godine

On možda jeste državljanin Srbije, ali nije Srbin. Novinari bi trebalo da vode računa šta pišu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija