• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.09.2021

16:32 >> 16:39

SUD U PETAK O ZAHTEVU ŠAKALA Najpoznatiji svetski terorista traži pomilovanje

REUTERS/RTV/Thierry Chiarello

Vesti

SUD U PETAK O ZAHTEVU ŠAKALA Najpoznatiji svetski terorista traži pomilovanje

Podeli vest

Ekstremista koji je sedamdesetih i osamdesetih organizovao terorističke napade širom sveta, Karlos Ilić Ramirez Sančez poznatiji kao Šakal (71) zatražio je danas na francuskom sudu smanjivanje doživotne zatvorske kazne koja mu je izrečena zbog krvavog napada granatom u Parizu 1974. godine

Samoproklamovani "profesionalni revolucionar", čije je pravo ime Ilić Ramires Sančez, u zatvoru je u Francuskoj otkad su ga specijalne snage te države uhapsile u sudanskoj prestolnici Kartumu 1994. godine, prenosi Rojters.

On je proglašen krivim za smrtonosni napad na prodavnicu na pariskim Jelisejskim poljima, u kojem je poginulo dvoje, a povređeno 36 osoba.

Kako se navodi, odluka suda se očekuje u petak.

Ramirez, rođen u Venecueli, već služi druge dve doživotne zatvorske kazne za koje je odbijena žalba.

Jedna od tih kazni odnosi se na ubistvo dvojice policajaca u junu 1975. godine, a druga za napade na voz i železničku stanicu i ulicu u Parizu 1982. i 1983. godine kada je ubijeno 11 osoba, a povređeno 150.

Šakal je 70-ih i 80-ih godina prošlog veka postao je "neprijatelj broj jedan" za zapadne vlade i najtraženiji čovek na svetu.

Nadimak "Šakal" dobio je nakon što su mediji usnimili u njegovom stanu knjigu "Dan šakala" Frederika Forsajta.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam
Politika

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam

Srbija neće tolerisati terorizam i oštro će se obračunavati sa terorističkim grupama poput ove koja stoji iza napada koji se dogodio ispred ambasade Izraela u Beogradu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Goran Vesić uz poruku da je važno sačuvati mir u našoj zemlji i sankcionisati one koji taj mir pokušavaju da ugroze.

01.07.2024

19:19

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija