• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.09.2021

22:24

Rusija je uz Srbiju! Marija Zaharova JASNA - OVO JE REŠENJE ZA IZLAZAK IZ KRIZE U BIH!

Reuters

Vesti

Rusija je uz Srbiju! Marija Zaharova JASNA - OVO JE REŠENJE ZA IZLAZAK IZ KRIZE U BIH!

Podeli vest

Najbolje rešenje za izlazak iz unutrašnje političke krize u Bosni i Hercegovini bilo bi ukidanje usvojenih amandmana koji predviđaju krivičnu odgovornost za negiranje "genocida" u Srebrenici, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

- Rusija kao država-garant Mirovnog sporazuma i članica Upravnog odbora ovaj događaj smatra neprikrivenim napadom na suverenitet BiH, njen ustavni poredak i ovlašćenja vlasti. Sigurni smo da se zakonodavne izmene u demokratskoj i pravnoj državi kakva je, nesumnjivo, Bosna i Hercegovima, vrše utvrđenom parlamentarnom procedurom - navodi se u saopštenju Zaharove, koje je objavljeno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.


Ona je rekla da je uz pomoć amandmana, Incko nastojao da očisti politički prostor BiH od "nezgodnih" političara u cilju preoblikovanja državnog uređenja zemlje suprotno postulatima Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Foto: AP/Photo

Marija Zaharova

 

- Incident sa Inckovom samovoljom jasno potvrđuje opravdanost doslednog stava Rusije u korist ukidanja institucija spoljnog tutorstva nad BiH koja samo stvara probleme i potkopava mir i stabilnost u državi. U potpunosti razumemo talas narodnog nezadovoljstva u BiH, a posebno u Republici Srpskoj usled voluntarističkih akcija 'spoljnog upravitelja - istakla je ona.


Odgovornost za ono što se dogodilo i za dalji razvoj situacije, prema rečima Zaharove, "u potpunosti snosi Incko i njegovi huškači".

Foto: Reuters

- Nadamo se da će unutrašnja politička kriza, koja je izazvala odbijanje svih Srba, uključujući opoziciju, da učestvuju u radu zajedničkih organa u BiH, biti rešena. Najbolji izlazak iz situacije je povlačenje Inckove nezakonite odluke - poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zagor

pre 2 godine

Rusije je uvijek uz srbiju....ali na riječima!!! Kada zagusti i kad je srbiji nož pod grlom.....rusija je onda....zabrinuta! A trenutno,upravo je rusija ta koja ruku s nožem,pod grlo gura srbiji Samo se malo vratite u istoriju...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija