• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

02.10.2021

20:06

ZAVRŠENO GLASANJE U GRUZIJI Održani izbori dan nakon hapšenja bivšeg predsednika, a sada opozicionog lidera

AP Photo/Shakh Aivazov

Vesti

ZAVRŠENO GLASANJE U GRUZIJI Održani izbori dan nakon hapšenja bivšeg predsednika, a sada opozicionog lidera

Podeli vest

Građani Gruzije birali su danas poslanike gradskih i regionalnih skupština, kao i gradonačelnike u 64 lokalne zajednice, uključujući i glavni grad Tbilisi, samo dan nakon hapšenja bivšeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija

 

Glasačka mesta na lokalnim izborim u Gruziji, koji se održavaju danas, zatvorena su u 20 časova po lokalnom vremenu, a prema Centralnom izbornoj komisiji, izlaznost birača u 17 časova iznosila je 41,35 odsto, prenosi TASS.

Sakašvili, koji je napustio Gruziju 2013. godine i u međuvremenu 2018. godine osuđen u odsustvu na zatvorsku kaznu, uhapšen je juče nakon povratka u domovinu, a potom je pozvao svoje pristalice da glasaju za opoziciju i organizuju postizborne ulične proteste.

Foto: Twiter


Gruzijske vlasti su ranije upozoravale da će Sakašvili biti uhapšen ako se vrati u Gruziju, a predsednica Salome Zurabišvili izjavila je nakon hapšenja da "neće oprostiti Sakašviliju", optuživši ga je da je namerno pokušao da destabilizuje zemlju.

Odmah nakon hapšenja Sakašvili je započeo štrajk glađu i zatražio da se sastane sa ukrajinskim konzulom, saopštio je gruzijski ombudsman Nino Lomdžaria.

Bivšem predsedniku se stavlja na teret da je zloupotrebio položaj i zataškavao dokaze zbog čega je 2018. godine osuđen u odsustvu na zatvorsku kaznu, iako on tvrdi da su sve optužbe protiv njega politički motivisane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija