• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.10.2021

14:44

VELIKA POTRAGA ZA DEVOJČICOM! Traži je čak 800 policajaca, PSI TRAGAČI, HELIKOPTERI I DRONOVI

Vesti

VELIKA POTRAGA ZA DEVOJČICOM! Traži je čak 800 policajaca, PSI TRAGAČI, HELIKOPTERI I DRONOVI

Podeli vest

Oko 800 policajaca Nemačke i Češke sa 40 obučenih pasa i uz asistenciju helikoptera i dronova sprovodi opsežnu potragu za devojčicom koja ima 8 godina i koja je u nedelju uveče nestala u šumama na nemačko-češkoj granici

Devojčica Julija nestala je u nedelju zajedno sa svojim bratom i rođakom, nakon što su se odvojili od porodice tokom pauze na sportskom pešačenju, prenosi AP.

Ta dva dečaka, starosti šest i devet godina, pronađeni su u nedelju uveče u šumi u blizini bavarskog grada Valdminhena, ali devojčica se i dalje vodi kao nestala.

Foto: Daniel Vogl/dpa via AP


U potragu je ukljuceno oko 800 nemačkih i čeških policajaca i vatrogasaca, 40 obučenih pasa tragaca, helikopteri i dronova, javila je nemacka novinska agencija DPA.

Temperatura je oko nule, nada da će biti pronađena živa

Temperature u tom području bile su blizu nule zbog čega su vlasti zabrinute da devojčica možda neće preživeti još dugo po tako hladnom vremenu.

Pretpostavlja se da se osmogodišnja Julija izgubila u šumi i da nije reč o zločinu.

- Šanse (za preživljavanja) sve su manje iz sata u sat. Bez hrane i vode dete ne može da preživi duže od dva dana - izjavio je portparol policije Jozef Vindl za nemački dnevnik "Pasauer Noje Prese" i naglasio da je najveći problem hladno vreme.

Foto: Daniel Vogl/dpa via AP


S obzirom da je Češka šuma veoma neprohodna i divlja, vlasti su apelovale na lokalno stanovništvo da se potrazi ne pridružuju kao dobrovoljci, jer bi u protivnom moglo nestati još ljudi.

- To je veoma težak teren - upozorila je portparolka češke policije Dana Ladmanova.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija