• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.10.2021

07:06

SERIJSKI UBICA (20) oteo najmanje desetoro dece, ubio ih i popio im krv! Vampira iz Kenije linčovala besna rulja!

Informer DN

Vesti

SERIJSKI UBICA (20) oteo najmanje desetoro dece, ubio ih i popio im krv! Vampira iz Kenije linčovala besna rulja!

Podeli vest

* Masten Milimo Vandžala (20), monstrum optužen da je oteo najmanje desetoro dece, ubio ih i popio im krv, pobegao iz zatvora u Najrobiju * Lokalci ga pronašli i pretukli do smrti

Kenijac Masten Milimo Vandžala (20), ozloglašeni serijski ubica optužen da je za pet godina kidnapovao najmanje desetoro dece, a potom ih zaklao i popio im krv, ubijen je u petak u okrugu Bungoma, dva dana nakon što je pobegao iz zatvora u Najrobiju! On je u sredu trebalo da se prvi put pojavi pred sudom u prestonici Kenije, ali je uspeo da se iskrade čuvarima i vrati se u svoje rodno selo na zapadu zemlje. Međutim, tamo su ga prepoznala komšijska deca, a ubrzo potom ga je besna rulja pronašla i pretukla do smrti.

Bežao 300 kilometara

Vandžala je uhapšen 14. jula ove godine zbog sumnje da je oteo i ubio dva maloletna dečaka u naselju Kabete u Najrobiju, ali je tokom saslušanja policiji priznao da je od 2016. godine usmrtio još najmanje osam mališana. Žrtve je drogirao, klao i davio, a većini je potom pio krv, zbog čega su ga lokalni mediji prozvali "vampir iz Kenije". Optužen je za višestruko ubistvo, a pretila mu je doživotna kazna zatvora bez prava na uslovnu slobodu.

Foto: Informer DN

Na dan početka suđenja, međutim, Vandžala je uspeo da pobegne iz policijske stanice Jogo Roud u predgrađu Najrobija. Policija je organizovala potragu, dok su vlasti obećale 1.500 evra nagrade za svaku informaciju koja bi mogla da dovede do njegovog hapšenja.

Deca ga prepoznala

Vandžala je ubijen u rodnom selu u okrugu Bungoma, nakon što su ga prepoznala komšijska deca

Dok su ga tražili po predgrađima kenijske prestonice, Vandžala se neopaženo izvukao iz grada i otišao u 300 kilometara udaljen okrug Bungoma, u kojem je rođen i u kom je imao staru porodičnu kuću. U petak su ga, kako javljaju mediji, na ulici prepoznala deca iz komšiluka, koja su o tome odmah obavestila starije meštane. Lokalci su ga vrlo brzo pronašli u blizini njegovog imanja, a besna rulja ga je toliko pretukla da je "vampir iz Kenije" na mestu izdahnuo.

Presudile mu komšije

- On je iz ovog kraja, pa su ga deca lako prepoznala. Vest se brzo proširila selom i meštani su krenuli u potragu. Pokušao je da se sakrije u jednu napuštenu straćaru u komšiluku, ali ga je rulja izvukla napolje i linčovala ga. Telo je poslato na obdukciju, kako bi forenzičari potvrdili identitet žrtve - rekao je novinarima portparol lokalne policije Bruno Šiošo.

Policajci mu pomogli da pobegne

Trojica policajaca iz Najrobija uhapšena su u četvrtak zbog sumnje da su pomogli "vampiru iz Kenije" da pobegne iz pritvora. Oni su u petak pušteni uz kauciju, a suspendovani su sa posla dok se istraga ne završi.

- Policajci su ili direktno pomagali Vandžali da pobegne, ili su grubo prekršili proceduru, što je optuženi iskoristio za bekstvo. U svakom slučaju, snose deo odgovornosti i biće kažnjeni u skladu sa tim - rekao je Bruno Šiošo iz policije Najrobija. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija