• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbijadanas.com

25.10.2021

12:51

SRAMNA AKCIJA PROTIV SRBA U NJUJORKU! Albanci, Hrvati i Bošnjaci spremaju protest ispred Konzulata Srbije

Vesti

SRAMNA AKCIJA PROTIV SRBA U NJUJORKU! Albanci, Hrvati i Bošnjaci spremaju protest ispred Konzulata Srbije

Podeli vest

Albansko američka u saradnji sa hrvatskom i bošnjačkom zajednicom izdala je sramno i uvredljivo saopštenje u kojem optužuje našu zemlju za navodne zločine i etničko čišćenje, i poziva svoje pripadnike da u što većem broju izađu na protest protiv Srbije 28. oktobra u Njujorku

Portal Reporteri se poziva na saopštenje u kome se navodi da se protest odnosi na "podizanje glasa protiv Srbije, koja je počinila zločine na Balkanu, kroz etničko čišćenje, ubistva i silovanja, pokušavajući da izgradi dugogodišnji hegemonistički san o Velikoj Srbiji".

Albanska zajednica u saradnji sa hrvatskom i bošnjačkom zajednicom organizovaće protest 28. oktobra u 12 časova ispred konzulata Srbije u Njujorku, prenosi Reporteri.

- Dragi sunarodnici, moramo da izađemo u što većem broju ispred Konzulata Srbije, da dignemo glas pred svetom, objavljujući i osuđujući zločine i državu koja podržava i rehabilituje ratne zločince. Mi, kao albansko-američka zajednica, nećemo ćutati, ali ćemo podići glas za one koje je ova zločinačka država ubila, silovala i masakrirala - piše u saopštenju.

Albansko-američka zajednica kaže da zvanični Beograd "danas sa fašističkim mentalitetom spava na masovnim grobnicama širom Srbije".

- Naše je pravo i nacionalna obaveza da tražimo pravdu pred svetom za prolivenu krv, za nevine žrtve zločina fašističke Srbije - zaključuje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Primarijus

pre 2 godine

Skup će biti neuspešan bez Čanka, Marinike, Đilasa......

Dragovan

pre 2 godine

Konzulat Srbije nek bude oblepljen slikama pobijenom kolonom JNA u Tuzli, etnickog ciscenja Srba iz hrvatske i KiM, zlocinima ubijenim Srbima u hrvatskoj, Bosni, KiM, popaljenim i unistenim manastirima na KiM... Postaviti i slike zlocina nad Srbima tokom Drugog svetskog rata....Ako treba postaviti i Video projektor(bim) da se vidi i cuje !

Mesud

pre 2 godine

Dragovane gdje su civili pobijeni u Srebrenici? U Bukovaru? Tvoji četnici ih pobili, si malo zaboravio od kuda su tenkovi krenuli? Jel iz Srbije možda? Ostale narodi nisu na Srbiju poslali tenkove. Si zaboravio svoju prošlost, stalno vodite ratove, i sve i jedan rat ste izgubili.

Aco

pre 2 godine

Pises lazi i gluposti.Kakve Srbije i sam Hag je rekao da Srbija nema veze sa ratom u BiH.Sa Vukovarom je bila JNA u kojoj su bili i muslimani.Zato ne pisi gluposti/Gde su pobijeni srbi iz Srebrenice, ko njih pobi ???Tvoji mudjahedini.

Dijana

pre 2 godine

Šta drugo i očekivati od vas lažova i licemjera, pričajte o svojim zločinima smradovi! A ako smo i izgubili rat kao što ti to kažeš tako pametan,gnjido, nismo barem kao vi licemjerni i lažovi i uvlakuše u dupe kao vi smradovi, muđžahedini, zločinci i teroristi....bljak

Marina

pre 2 godine

Pobili ste ih vi sami Vi ste obični prevaranti Merkale ste vi odradili sa vašim gazdama i mnogo toga ostalog Ubijali ste sami sebe Nesrećnici bedni to ste vi. Daleko vam lepa kuća Da ste dobri ne biste prodali vjeru za večeru

Dragoljub Draža

pre 2 godine

Tenkove nije slala Hrvatska. Nisu pljeskali hrvatskim tenkovima u Beogradu. Sram vas bilo cetnicku gamad. Ima i normalnih srba. Koliko je srba iz "krajine" proterano, toliko i hrvata. Bosnjaci i srbi iz BiH su proterali 350 - 400 hiljada hrvata. Nemojmo glumiti zrtve. U slucaju neuspeha invazije i agresije, plan je bila sveopšta evakuacija srpskoga življa iz Hrvatske. I onda ih je nasa srpska vojsma zgazila.

Milan

pre 2 godine

Могу само да нам "дувају" од муке.

miki

pre 2 godine

Pa ovoje ludilo da pjedine zemlje nemoze jos da svate da je ciscenje bilo u bosni hrvackoj kosovu koga su oni cistili i ubijali pa Srbe LUDILO

Francuska analitičarka: KOSOVO JE SRPSKA PRAVOSLAVNA ZEMLJA, ALI SU JE KOLONALIZOVALI ALBANCI! Video
Politika

Francuska analitičarka: KOSOVO JE SRPSKA PRAVOSLAVNA ZEMLJA, ALI SU JE KOLONALIZOVALI ALBANCI! Video

Marion Marešal Le Pen, francuska analitičarka, na svom tviter nalogu je objavila isečak iz emisije u kojoj je govorila o velikom dolasku muslimana u Francusku iz država koje su nekada bile okupirane i kojima je vladala upravo Francuska. Ona je tu situaciju uporedila sa Kosovom i Metohijom rekavši da je "Kosovo istorijski srpska pravoslavna teritorija, ali da su ga godinama kolonizovali Albanci muslimani"

25.10.2021

09:28

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija