• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

28.10.2021

14:12

Kina gleda u budućnost! Počinje masovna porizvodnja - koliko košta leteći automobil?! /VIDEO/

Printscreen/Youtube/Xpeng HT

Vesti

Kina gleda u budućnost! Počinje masovna porizvodnja - koliko košta leteći automobil?! /VIDEO/

Podeli vest

Kineski proizvodač električnih vozila planira masovnu proizvodnju letećih automobila do 2024. godine čija cena neće biti veća od 157.000 dolara

Ova kineska startup kompanija predstavila je prototip vozila X2 koji razvija HT Aero, podružnica firme specijalizovana za leteće automobile.


Mediji prenose da je kompanija samo u toku prošle nedelje obezbedila preko 500 miliona dolara od investitora za ovaj proizvodni projekat, prenosi časopis Insajder.


Letećim automobilom se na malim visinama upravlja volanom za vožnju po putevima i jednom polugom za režime letenja.


Na stranici kompanije se navodi da može da primi dve osobe, da ima rotore koji se mogu sklopiti kada je vozilo u režimu drumskog saobraćaja i proširiti kada leti, kao i da je maksimalna vremenska dužina leta do 35 minuta.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske juče je notom koja je upućena Veleposlanstvu Crne Gore u Zagrebu, izvestilo Crnu Goru da je Hrvatska proglasila predsednika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića, poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Kneževića i potpredsednika Vlade Crne Gore Aleksu Bečića nepoželjnima. Ovu sramnu odluku komentarisali su predsednik dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac i Maksim Vučinić iz Radničke partije Crne Gore.

26.07.2024

09:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija