• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

10.11.2021

10:48

SPREMA SE VELIKA PROMENA NA VAKCINAMA, glavna naučnica SZO otkrila o čemu se radi!

Reuters

Vesti

SPREMA SE VELIKA PROMENA NA VAKCINAMA, glavna naučnica SZO otkrila o čemu se radi!

Podeli vest

Pojava novih opasnih sojeva kovida-19 može da dovede do toga da bude neophodna modifikacija vakcina protiv tog virusa na godišnjem nivou, kao što je to slučaj sa vakcinom protiv gripa, izjavila je glavni naučnik u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji Somija Svaminatan

Prema njenim rečima, proizvođači sada traže odgovor na pitanje da li mogu da modifikuju svoje vakcine kako bi se suočili sa pretnjom novih varijanti kovida, prenosi Tas s.

"Na sreću, vakcine su i dalje efikasne protiv varijanti koje su se do sada pojavile", rekla je Svaminatan.

Upozorila je da, međutim, ne znamo šta će se dešavati u budućnosti ako se pojave varijante protiv kojih vakcine ne deluju.

Kako je istakla, proizvođači i naučnici žele da budu sigurni da mogu brzo da promene vakcine, a taj posao je već u toku. Dodala je da SZO radi sa proizvođačima i naučnicima, kao i sa regulatronim telima, kako bi obezbedila da nove modifikovane vakcine budu brzo odobrene.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija