• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji.hr

13.11.2021

20:58

NEREDI U HOLANDIJI! Masovni protest protiv novog lokdauna, policija upotrebila vodene topove! /VIDEO/

Printscreen You Tube/RT

Vesti

NEREDI U HOLANDIJI! Masovni protest protiv novog lokdauna, policija upotrebila vodene topove! /VIDEO/

Podeli vest

Holandska policija upotrebila je vodene topove da rastera demonstrante koji se protive uvođenju novog delomičnog zatvaranja

Holandski premijer Mark Rute u petak je održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio nova ograničenja. Rute je rekao da će ponovo biti uvedene mere protiv epidemije koronavirusa, posebno u sektoru ugostiteljstva, kako bi se u zemlji smanjio broj zaraženih.

Ranije će se zatvarati supermarketi i maloprodajni objekti koji nisu neophodni i ponovno će se uvesti mere fizičke distance.

U domovima se ne preporučuje boravak više od četvoro posetilaca, a rad od kuće je poželjan kad god je to moguće. Jedan od velikih sportskih događaja koji će se igrati bez publike je i kvalifikaciona utakmica za Svetsko prvenstvo između Holandije i Norveške sledeće nedelje. Škole ostaju otvorene, a izlazak iz domova je dopušten.

Veliki deo Evrope suočen je s porastom broja novozaraženihe, za šta je delimično kriv i mali broj vakcinisanih u nekim državama EU. Nakon objave premijera protestanti su izašli na ulice u Hagu, a policija je počela da ih rasteruje vodenim topovima pošto je deo okupljene gomile na njih počeo da baca kamenje i petarde.

Po poslednjim podacima, u subotu su u Holandiji je zabeležena 13.902 nova slučaja zaraze kovidom 19, što je treća najviša dnevna stopa zaraze od početka pandemije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija