• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.11.2021

18:19

UČINI DOBRO, POJEDI GO... MOLILI SU PUTINA DA IM NAPUNI SKLADIŠTA GASA, DE SE NE SMRZAVAJU... RUSIJA JE POMOGLA I SADA... Nemci "suspendovali" Severni tok 2!

Vesti

UČINI DOBRO, POJEDI GO... MOLILI SU PUTINA DA IM NAPUNI SKLADIŠTA GASA, DE SE NE SMRZAVAJU... RUSIJA JE POMOGLA I SADA... Nemci "suspendovali" Severni tok 2!

Podeli vest

Ne kaže srpska narodna poslovica džaba "učini dobro, pojedi go..."! E, to se može reći za Rusiju i njeno ponašanje prema Evropi koja je kukala kako će se zime smrzavati ako im Moskva ne pomogne i napuni skladišta gasa

Podsetimo, "Gasprom" je po nalogu predsednika Rusije početkom meseca počeo puni podzemna skladišta gasa u Evropi. 

Gasprom je odobrio i pokrenuo plan za pumpanje gasa u pet evropskih podzemnih skladišta za novembar. Utvrđeni su obim i rute transporta", saopšteno je na zvaničnom Telegram kanalu holdinga.

Kompanija je prethodno završila punjenje pogona u Rusiji kako bi obezbedila nesmetano snabdevanje domaćeg tržišta u zimskom periodu, nakon čega je trebalo da počne sa povećanjem snabdevanja svojih evropskih pogona. Odgovarajuće uputstvo dao je predsednik Vladimir Putin.

To, međutim, za licemenru Evropu očigledno ne znači baš ništa! 

Tako je Nemačka agencija suspendovala sertifikaciju za gasovod Severni tok 2. Gasovod koji povezuje Nemačku i Rusiju. Gasovod  je završen, ali su nemački zvaničnici sada blokirali njegov proces sertifikacije

(VIDEO) POČEO RAT, ŽESTOK OKRŠAJ JERMENIJE I AZERBEJDŽANA! Desetine poginulih, uništena ratna tehnika na obe strane... MOŽE LI MOSKVA ZAUSTAVITI LUDILO?!

 
Razlog?! Poslovnica koja će upravljati nemačkim delom Severnog toka 2 ne ispunjava uslove da bude "nezavisni operater prenosa".

On bi mogao biti sertifikovan samo "ako je taj operater organizovan u pravnoj formi prema nemačkom zakonu", saopštila je nemačka Federalna mrežna agencija.

Sertifikacija će biti na suspenziji "sve dok glavna imovina i ljudski resursi ne budu prebačeni na poslovnicu", dodali su zvaničnici.

PUTIN ISPUNIO OBEĆANJE, EVROPA SE NEĆE SMRZAVATI! Gasprom počeo da puni podzemna skladišta gasa u Evropi! DA LI VAS JE U EU SADA IMALO STID?!

Do suspenzije je došlo pošto švajcarska kompanija Nord Stream 2 AG planira da osnuje poslovnicu prema nemačkom zakonu samo za nemačku deonicu gasovoda. 

Gasovod Severni tok 2 treba da transportuje gas iz Rusije u Nemačku i druge zemlje. Projektu se protivilo nekoliko zemalja, uključujući, posebno, SAD, koje kažu da će se opasno povećati zavisnost Evrope od Rusije u pogledu snabdevanja energijom.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17