• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

17.11.2021

18:06

(VIDEO) KINESKA HIPERSONIČNA RAKETA OBLETELA SVET, A ONDA POGODILA METU U KINI! General Hejten zaledio Pentagon, OVO AMERIKA NE MOŽE!

Vesti

(VIDEO) KINESKA HIPERSONIČNA RAKETA OBLETELA SVET, A ONDA POGODILA METU U KINI! General Hejten zaledio Pentagon, OVO AMERIKA NE MOŽE!

Podeli vest

General Džon Hejten, zamenik predsednika Združenog generalštaba američkih oružanih snaga, izneo je detalje letošnjeg kineskog testiranja hipersonične rakete

Hejten je pritom u intervjuu za Si-Bi-Es posebno naglasio da su Kinezi lansirali raketu velikog dometa.

I dodao: "Letela je oko sveta, a zatim lansirala hipersoničnu bojevu glavu koja je leteći poput jedrilice pogodila metu na teritoriji same Kine".

Elitni američki general - odgovarajući na dodatno pitanje da li je taj „borbeni blok" pogodio metu - bio indikativno kratak:

- Bilo je dovoljno blizu.

Zamenik načelnika Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD izjavio je da će Kina jednog dana biti sposobna da izvrši iznenadni nuklearni udar na Sjedinjene Države.

SVET NA NOGAMA, EPRUVETE SA ŠOKANTNOM OZNAKOM OTKRIVENE U LABORATORIJI U PENSILVANIJI! Laborant u zamrzivaču našao 5 BOČICA... Gejts je sve ovo znao, pa zato nedavno i najavio jeziv scenario?

Svetska javnost je tek u avgustu - nakon što je o tome pisao Fajnenšel tajms - saznala za kineske testove sa hipersoničnim raketama.

Britanski list je tada ocenio da je Kina ostvarila značajan napredak u oblasti hipersoničnog naoružanja: 

- Otišla je napred dalje nego što su Sjedinjene Države verovale.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan demantovao je informacije o hipersoničnom oružju, rekavši da se radilo o testiranju „kosmičkog broda".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija