• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

18.11.2021

20:18

SLOVAČKA I NEMAČKA UVODE MERE ZA NEVAKCINISANE!

Vesti

SLOVAČKA I NEMAČKA UVODE MERE ZA NEVAKCINISANE!

Podeli vest

Druga članica EU uvešće ograničenja za nevakcinisane jer se Evropa suočava sa porastom zaraze koronavirusom

Slovačka je pooštrila ograničenja za ljude koji nisu primili vakcinu protiv virusa kovid-19 u pokušaju da podstakne više ljudi da se vakcinišu usred porasta broja zaraženih.

Mere koje su preduzete slične su onima u Austriji i delovima Nemačke protiv nevakcinisanog stanovništva, jer se Evropa suočava sa porastom zaraženih kovidom.

Nevakcinisanima će biti zabranjen ulazak u tržnim centrima, javnim skupovima, restoranima itd.

Za odlazak na posao moraće da se svakodnevno testiraju na koronu.

Prema poslednjim podacima, Slovača ima više od milion građana pozitivnih na koronu. Stanovništvo Slovačke je blizu 5,5 miliona, što znači da je u proseku svaki peti građanin pozitivan.

I Nemačka uvela restriktivne mere

Nemačka je danas donela nove restriktivne mere kako bi suzbila širenje korona virusa, a kancelarka Angela Merkel ocenila je da je epidemiološka situacija u zemlji veoma ozbiljna.

"Situacija je krajnje dramatična i biće veoma važno da se sada hitno preduzmu koraci i bolja kontrola", rekla je Merkelova novinarima u Berlinu večeras.

Ona je prethodno održala video-konferenciju sa vicekancelarom Olafom Šolcom i premijerima 16 nemačkih država u cilju koordinacije odgovora na porast broja slučajeva zaraze, prenosi AP.

Merkel je rekla da su se učesnici sastanka složili da će donošenje oštrijih mera protiv virusa ubuduće biti povezano sa brojem prijema kovid pacijenata u bolnice.

U regionima gde je stopa hospitalizacije viša od tri na 100.000 stanovnika tokom sedam dana pristup javnim, kulturnim i sportskim dogadajima i restoranima biće ograničen na one koji su se ili vakcinisali ili oporavili.

Nove mere treba da odobri gornji dom parlamenta Bundesrat što bi moglo da se dogodi sutra.

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija