• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.12.2021

12:26

PAKAO NA ARKTIKU! Svetska meteorološka organizacija zabeležila rekodnu temperaturu!

Vesti

PAKAO NA ARKTIKU! Svetska meteorološka organizacija zabeležila rekodnu temperaturu!

Podeli vest

Svetska meteorološka organizacija je potvrdila temperaturu od 38 stepeni Celzijusovih izmerenu u ruskom gradu Verhojansk 20. juna 2020. godine kao novu rekordnu temperaturu na Arktiku.

Verhojansk se nalazi u istočnom Sibiru, oko 115 kilometara severno od arktičkog kruga, a na njemu se prate meteorološki podaci od 1885. godine.

Kako je objavljeno na sajtu WMO, prosečne temperature iznad arktičkog Sibira bile su čak 10 stepeni više od normale tokom većeg dela leta prošle godine, što je dovelo do velikih požara.

Generalni sekretar WMO Peteri Talas izjavio je, da je 2020. godine zabeležen i novi temperaturni rekord (18,3 stepena Celzijusa) za arktički kontinent.


„Istraživači WMO trenutno rade na verifikaciji očitavanja temperature od 54,4 stepena zabeležene i 2020. i 2021. godine u najtoplijem mestu na svetu - Dolini smrti u Kaliforniji i na potvrdi novog evropskog temperaturnog rekorda od 48,8 stepeni na Siciliji ovog leta", naveo je Talas.

Istakao je da WMO nikada nije radila istovremeno na potvrdi toliko temperaturnih rekorda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija