• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.12.2021

11:22

PUTINOVA UZDANICA DEMONSTRIRALA SILU U BELOM MORU! Posada "Admirala Gorškova" lansirala hipersonični Cirkon, meta pogođena - u centar! /VIDEO/

Reuters/Printscreen Youtube/Fotomontaža

Vesti

PUTINOVA UZDANICA DEMONSTRIRALA SILU U BELOM MORU! Posada "Admirala Gorškova" lansirala hipersonični Cirkon, meta pogođena - u centar! /VIDEO/

Podeli vest

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je posada fregate Severne flote "Admiral Gorškov" u okviru završetka ciklusa testiranja hipersoničnog raketnog naoružanja uspešno izvela još jedno probno gađanje hipersoničnom raketom "Cirkon"

Raketa je lansirana iz Belog mora, a podaci objektivne kontrole govore da je let hipersonične rakete bio u skladu sa svim zadatim parametrima. Raketa "Cirkon" uspešno je pogodila obalsku metu koja se nalazila na poligonu Čiža u Argangelskoj oblasti.


Avijacija Severne flote kao i brodovi bili su zaduženi za obezbeđivanje vodenog područja tokom vežbi.


Raketa "Cirkon" prva je hipersonična krstareća raketa na svetu koja je sposobna za kontinuirani aerodinamični let sa manevrisanjem i to u gustim slojevima atmosfere uz pomoć sopstvenog potiska motora tokom čitave rute.

Raketa "Cirkon" može podjednako efikasno da pogađa ciljeve na kopnu i na vodi. Maksimalna brzina je oko 2,65 kilometra u sekundi na visini od 20 kilometra ili više od 10.000 kilometara na sat. Maksimalni domet rakete je 1.000 kilometara.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija