• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

19.12.2021

14:16

Nemačka zapretila Rusiji! NA METI IMAMO PUTINA!

Vesti

Nemačka zapretila Rusiji! NA METI IMAMO PUTINA!

Podeli vest

Novimenovana nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht pozvala je danas, pred polazak u posetu Litvaniji, na uvođenje jačih sankcija Rusiji koja je rasporedila desetine hiljada vojnika blizu svoje granice sa Ukrajinom

Lambreht koja je došla u Litvaniju u svoju prvu inostranu posetu, obići će vojne jedinice u toj zemlji članici NATO, zabrinutoj kao i stale baltičke zemlje Estonija i Letonija, za regionalnu bezbednost.

Odgovorni za bilo koju agresiju treba da snose "lične posledice" rekla je Lambreht za nemački nedeljnik Bild am Zontag (Bild am Sonntag) i dodala da Nemačka i njeni saveznici imaju "na meti" ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovo okruženje.

- Treba da iscrpimo sve mogućnosti diplomatskih i ekonomskih sankcija - dodala je ministarka, koja iz redova Socijaldemokrata, a na tu dužnost je stupila ; u decembru, kada je formirana nova vladajuća koalicija u Nemačkoj.

Rekla je da svaki dodatni korak treba da se sprovede u saglasnosti sa saveznicima. Ministarka Lambreht će se sastati s svojim litvanskim kolegom Arvidasom Anusauskasom a razgovaraće o bezbednosnoj situaciji i bilateralnim odnosima, saopštilo je litvansko ministarstvo odbrane.

Oko 550 nemačkih vojnika rasporedjeno je u vojnoj bazi Rukla u Litvaniji, a Nemačka je na čelu multinacionalnog bataljona u toj zemlji.

Slične vojne jedinice poslate su u druge baltičke zemlje i u Poljsku 2017. godine da odvrate Rusiju od moguće agresije posle njenog pripajanja Krima tri godine ranije. Zapadne zemlje optužuju Rusiju i da pomaže separatistima na istoku Ukrajine, što Moskva negira.

Rusija je nagomilala oko 100.000 vojnika kod Ukrajine i prošle nedelje iznela je predloge oko ograničavanja uloge SAD i NATO u Ukrajini i istočnoj Evropi apelujući za hitne pregovore sa Vašingtonom.

Zahtevi Moske

Moskva traži da NATO više ne prima nove članove i da ne otvara baze u bivšim sovjetskim republikama. Zapad je zapretio Rusiji snažnim sankcijama ako njeni vojnici udju u Ukrajinu.

U četvrtak su NATO i EU upozorili Moskvu na "teške posledice" u slučaju vojne intervencije pošto su odbacili zahtev Rusije o zabrani mogućeg prijema Ukrajine u Alijansu.

Na samitu EU produžene su za šest meseci ekonomske sankcije uvedene Rusiji posle pripajanja Krima 2014. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 2 godine

MISLIM DA VAM RUSIJA NIJE DOVOLJNO DOBRO NAPLATILA DRUGI SVETSKI RAT...A O OSTALIM ZEMLJAMA DA NE GOVORIMO.TREBA DA BUDETE U MISIJOJ RUPI JOS NAJMANJE STO GODINA.

Spasko Njemanitz

pre 2 godine

za kriminalne radnje i agresiju i zlocine su odgovorni katolicki nacisti iz Dubrovnika i snosili su posledice , za agresiju su odgovorni sarajevski carsijski kriminalci narkodileri islamski nacisti teroristi i snosili su posledice , a nemacka kao glavni agresor , financijer i partner hrvatskih nacista nacista i islamskih terorista ce morati snositi veoma teske posledice vlastitog unistenja . Da ne spominjemo agresiju americke rimskosolomonske roovlasnicke saudijsko britanske i vatikanske pedofilske monarhije koja ce morati da snosi posledice posledice za agresiju na decu i pedofiliu i seksualno roovlasnistvo na BBC-iju , silovanju casnih sestara u vatikanskim katedralama i klintonove Lolita Ekspres orgije sa princom Endrjuom , Epstajnom i Vajnstajnom , Elon Maskom i Ghislejn Maksvel u solomonovom bankarskom haremu na Devicanskim Ostrvima i sa Bil Gejtsom i kanadskim modnim tajkunom psihopatom Peter Nygardom na Bahamima . Danasnja nacisticka Nemacka i Nato teroristicka organizacija ce morati snositi veoma teske posledice i morati ce odgovarati za partnerstvo sa nacistima , pedofilima i teroristima koji destabiliziraju energetski sektor i ekonomiju radnicke klase i celu evropsku ekonomiju.

Dusan

pre 2 godine

Nacisticka Nemacka se ponovo povampirila,ima dosta gloga i belog luka u Rusiji za njih.Moze Rusija bez evrope,dovoljno je velika i bogata.Treba da prekinu svu saradnju sa EU i okrenu se Aziji a Evropa neka sa SAD trguje pace videti dokle ce.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija