• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

21.12.2021

17:30

(VIDEO) RUKAVICE SU SKINUTE, RUSIJA ODBILA DA PRUŽI GARANCIJE O NENAPADANJU NA UKRAJINU! Vojnici i oficiri pod komandom Kijeva masovno beže iz armije...

Vesti

(VIDEO) RUKAVICE SU SKINUTE, RUSIJA ODBILA DA PRUŽI GARANCIJE O NENAPADANJU NA UKRAJINU! Vojnici i oficiri pod komandom Kijeva masovno beže iz armije...

Podeli vest

Rusija je odbila da pruži garancije o nenapadanju na Ukrajinu i da ispoštuje uslove za povlačenje trupa sa ukrajinskih granica

Tenzije na ukrajinsko-ruskoj granici su višestruko porasle nakon što je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov saopštio da Rusija nema nameru da daje nikakve garancije SAD i NATO da ruska strana neće napasti Ukrajinu.

Štaviše, prema rečima Rjabkova, ruske trupe će zadržati svoje prisustvo u blizini ukrajinske granice i ovo pitanje nije predmet rasprave.

- Oni od nas zahtevaju određene događaje na našoj teritoriji, što kod nas izaziva prirodno odbacivanje i u suštini i u vidu ovakvog zahteva.

Dali smo sve relevantne garancije i kada je potpisan Budimpeštanski memorandum 1994. godine.

Budimpeštanski memorandum se tiče bezbednosnih garancija za Ukrajinu kao nenuklearnu državu u smislu NPT. I sa ove tačke gledišta, sve garancije su obezbeđene i ispoštovane.

Ali u Budimpeštanskom memorandumu nema ni reči o državnim udarima u Ukrajini i potonjim akcijama, niti o mogućnosti, recimo, nazivajući stvari pravim imenom, da deo stanovništva koji je u to vreme živeo unutar Ukrajina, donese odluku o tome da li je vredno nastaviti da živi tamo ili je neophodno vratiti se u Rusku Federaciju ", citira Sergeja Rjabkova novinska agencija Interfaks.

(VIDEO) AMERI IMAJU TAJNE JEDINICE U VIŠE OD STO DRŽAVA, SRBI SU IM BILI I OSTALI META! Brutalni su, ni od čega ne prezaju i ne može im se...

Eksperti ocenjuju reči Rjabkova kao direktnu aluziju na činjenicu da ako Ukrajina nastavi da eskalira u Donbasu i ako delovanje Oružanih snaga Ukrajine ugrozi građane Ruske Federacije, onda Moskva zadržava pravo da uvede svoje snage na teritoriju DPR i LNR, iako je ranije, tokom Bajdenovih pregovora i Putina, ruski lider uveravao američkog predsednika da ne treba očekivati napad na Ukrajinu.

Zbog mogućeg rata između Ukrajine i Rusije, oficiri i vojnici po ugovoru Oružanih snaga Ukrajine masovno beže iz vojske.

Samo u poslednjih nekoliko meseci, popunjenost ukrajinskih jedinica pala je za skoro 15 odsto. Razlog je što ukrajinski vojnici po ugovoru i oficiri koriste bilo koji način da napuste službu, počevši od banalnog odbijanja da produže ugovore za službu u Oružanim snagama do činjenja raznih vrsta nedoličnog ponašanja koji omogućavaju da budu otpušteni iz službe.

AMERI, TRAŽILI STE ŠAMARČINU, SAD... RUSKI AMBASADOR VIŠE NIJE MOGAO DA ĆUTI... Vašingtonu očitao lekciju zbog ubijanja civila - NABIO IM NA NOS I SRBIJU...

Informaciju o ovome potvrdili su i predstavnici samoproglašene Luganske Narodne Republike, gde napominju da je situacija posebno akutna u zoni Operacije združenih snaga.

Vojnici masovno odbijaju da produže ugovore i pišu zahteve o otpuštanju iz vojne službe.

U vezi sa trenutnom situacijom, komanda štab je naredila jedinicama da na svaki način popune jedinice do 100% ljudstva ", rekao je Ivan Filiponenko, portparol Narodne milicije LNR.

Treba napomenuti da je nedostatak popunjenosti jedinica Oružanih snaga Ukrajine počeo da se primećuje u proleće ove godine, kada je u Donbasu počela da se primećuje ozbiljna ratna napetost u poslednjih nekoliko godina.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hag

pre 2 godine

Rusija ,ekonskomski ,ne može izdržati rat duže od mjesec dana.....

Antun cupak

pre 2 godine

Кажеш ти,као војни и економски стручњак.Живела Србија,живела Русија!!!!

Darko

pre 2 godine

Kaze to mrzitelj Rusije? Tvoje je da mrzis samo nije ti to dobro za ten

Ma dajte

pre 1 godinu

Kako vas nije sramota da ovako masno lažete? I kakve to svrhe ima, kada vaše ,,novine" ne dolaze do ukrajinaca?

OSAM ZAHTEVA RUSIJE!
Planeta

OSAM ZAHTEVA RUSIJE!

Rusija je objavila niz zahteva koje traži od Zapada, uključujući obećanje da će se odreći bilo kakvog vojnog delovanja u Ukrajini i istočnoj Evropi i da se NATO više neće širiti

18.12.2021

21:17

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija