• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/independent/wikipedia

01.01.2022

08:39

ČUDAN PREKID PROGRAMA 1977. OSTAO JE MISTERIJA I DANAS! Šta stoji iza legende koja je preokrenula razmišljanje o NLO, ali i životu na Zemlji?!

Pixabay

Vesti

ČUDAN PREKID PROGRAMA 1977. OSTAO JE MISTERIJA I DANAS! Šta stoji iza legende koja je preokrenula razmišljanje o NLO, ali i životu na Zemlji?!

Podeli vest

Subota 26. novembar 1977. godine verovatno je na prvi pogled izgledala kao svaka druga subota. Endru Gardner, voditelj vesti sa južne televizije prenosio je dnevne naslove, koji su uključivali najnovija dešavanja iz tadašnje Rodezije

Samo dan ranije došlo je do nasilnih sukoba između snaga bezbednosti i gerilaca Afričke nacionalne oslobodilačke armije Zimbabvea, predvođenih Robertom Mugabeom.

U deset i pet TV slika je počela lagano da se ljulja i glas Endrua Gardnera je utišan, a umesto njega se čuo izobličeni glas koji je izgovarao poruku skoro šest minuta.

Foto: Pixabay

Ovo je glas Vrilona, predstavnika Galaktičke komande Aštar, koji vam se obraća. Mnogo godina ste nas videli kao svetla na nebu. Sada vam se obraćamo u miru i mudrosti kao što smo to činili vašoj braći i sestrama širom ove, vaše planete Zemlje. Došli smo da vas upozorimo na sudbinu vaše rase i vašeg sveta kako biste svojim bližnjima mogli da saopštite kurs koji morate preduzeti da biste izbegli katastrofu koja preti vašem svetu i bićima u našim svetovima oko vas - započinje poruka, i nastavlja se:

Foto: Pixabay

- Ovo je da biste mogli da učestvujete u velikom buđenju, kako planeta prelazi u Novo doba Vodolije. Novo doba može biti vreme velikog mira i evolucije za vašu rasu, ali samo ako su vaši vladari svesni zlih sila koje mogu zaseniti njihove presude. Budite mirni i slušajte, jer vaša šansa možda više neće doći. Sve vaše oružje zla mora biti uklonjeno. Vreme sukoba je sada prošlo i rasa čiji ste deo može preći na više faze svoje evolucije ako se pokažete dostojni da to učinite. Imate samo kratko vreme da naučite da živite zajedno u miru i dobroj volji. Male grupe širom planete uče ovo i postoje da bi svima vama prenele svetlost novog doba. Slobodni ste da prihvatite ili odbacite njihova učenja, ali samo oni koji nauče da žive u miru preći će u više oblasti duhovne evolucije. Slušajte sada glas Vrilona, predstavnika Galaktičke komande Aštar, koji vam govori. Takođe budite svesni da u vašem svetu trenutno deluje mnogo lažnih proroka i vodiča. Oni će isisati vašu energiju iz vas - energiju koju nazivate novcem i uložiće je u zle svrhe i zauzvrat vam dati bezvredni šljak. Vaše unutrašnje božansko ja će vas zaštititi od ovoga. Morate naučiti da budete osetljivi na glas u sebi koji vam može reći šta je istina, a šta konfuzija, haos i neistina. Naučite da slušate glas istine koji je u vama i povest ćete se na put evolucije. Ovo je naša poruka našim dragim prijateljima. Gledali smo kako rastete mnogo godina, kao što ste i vi gledali naša svetla na svom nebu. Sada znate da smo mi ovde i da ima više bića na i oko vaše Zemlje nego što vaši naučnici priznaju. Duboko smo zabrinuti za vas i vaš put ka svetlosti i učinićemo sve što možemo da vam pomognemo. Ne plašite se, tražite samo da upoznate sebe i živite u skladu sa putevima vaše planete Zemlje. Mi ovde u Ashtar Galaktičkoj komandi zahvaljujemo vam se na pažnji. Sada napuštamo avione vašeg postojanja. Neka vas blagoslovi vrhunska ljubav i istina kosmosa - glasila je poruka.

Gledaoci koji su u tom momentu bili ispred televizora mora da su gledali i pomislili da je to neka šala. Kada je "normalan" prenos nastavljen, stanica se izvinila zbog, kako je nazvala, "proboja u zvuku", ali kasno uveče ITV-ova sopstvena informativna mreža je izveštavala o čudnom događaju i obezbedila sjajan naslov za nedeljne novine sledećeg dana.

Foto: Pixabay

Bila je to prevara, naravno, šala, i to veoma sofisticirana za ono vreme, kada hakovanje TV mreže nije bilo moguće za samo nekoliko minuta  laptopom. Ipak, ono što je čudno, niko se nikada nije javio i preuzeo odgovornost za to, a epizoda ostaje jedna od onih zanimljivosti iz 1970-ih koja možda nikada neće biti objašnjena.

Incident od zaborava čuvaju oni koji sebe opisuju kao Fortejance, učenike čudnog i neobjašnjivog, koji sebe nazivaju po američkom piscu i istraživaču čudnog fenomena Čarlsu Fortu.
 


Džon Repion je forteanski autor i misli da su oni koji emituju Vrilon poruku, ometajući signal Južne TV, pažljivo birali vreme.

- Očigledno, prekid emitovanja vesti, a ne programa, ne samo da je obezbedio širu publiku, već i 'ozbiljnu', dajući mnogo veću gravitaciju poruci - kaže Repion.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17