• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

22.12.2021

09:17

MAKRONOVA ŽENA JE BILA MUŠKO?! Šokantne tvrdnje francuskog mesečnika, jedna fotografija pokrenula neverovatnu priču...

Vesti

MAKRONOVA ŽENA JE BILA MUŠKO?! Šokantne tvrdnje francuskog mesečnika, jedna fotografija pokrenula neverovatnu priču...

Podeli vest

Supruga francuskog predsednika Brižit Makron (68) rođena je kao muškarac po imenu Žan-Mišel Tronje, objavio časopis "Faits et Documents" na osnovu jedne njene porodične fotografije iz detinjstva

Brižit Makron (68), supruga francuskog predsednika Emanuela Makrona (44), rođena je kao muško po imenu Žan-Mišel Tronje! Tu šokantnu tvrdnju izneo je francuski desničarski mesečnik "Faits et Documents" ("Činjenice i dokumenta") na osnovu jedne Brižitine porodične fotografije iz detinjstva. List nije objavio kad je Brižit promenila pol, ali je istakao da je to uradila pre nego što je postala nastavnica i pre nego što je upoznala Makrona.

Niko nije demantovao

Časopis "Faits et Documents", poznat po pisanju o teorijama zavere, tekst o Brižit Makron objavio je u septembru, ali je on izazvao buru tek 10. decembra. Tada je novinarka Nataša Rej, autorka članka, dala intervju od četiri sata, koji je objavljen na Jutjubu. Ona je ispričala da su novinari tri godine istraživali slučaj Brižit Makron, čije je devojačko prezime Tronje, i da su zaključili da je ona rođena kao muško. Na jednoj njenoj porodičnoj fotografiji iz detinjstva, na kojoj prva dama Francuske sedi u krilu svoje majke, novinarka kaže da to uopšte nije ona.

- Ta devojčica uopšte nije Brižit. Ona je zapravo dečak u kariranoj košulji koji stoji u levom uglu fotografije - izjavila je Nataša Rej.

Foto: Reuters

Novinarka je dodala da o tom dečaku, koji se zove Žan-Mišel Tronje, do danas ne postoji nijedan pisani ili nepisani trag, te da je njegova fizionomija lica ista kao Brižitina. Stoga su novinari francuskog mesečnika zaključili da je dečak promenio pol i postao Brižit. Osim toga, Nataša Rej kaže da bi dečak sa slike danas trebalo da ima 78 godina, te da bi se javio da demantuje njene tvrdnje, da one nisu tačne.

Šuplja priča

Priča francuskog časopisa, ipak, ima mnogo "rupa". Ne nudi odgovore na neka ključna pitanja, kao, na primer, kad je tačno Brižit promenila pol, budući da je od 1974. do 2006. bila u braku sa Andreom Lujem Ozijerom i kako je sa njim onda mogla da dobije troje dece ako je rođena kao muško.

Uprkos tome, tekst je izazvao veliko interesovanje građana Francuske, te je u toj zemlji protekle nedelje postao pravi hit na Tviteru. Iako je četvorosatni intervju novinarke Nataše Rej uklonjen sa Jutjuba, njegovi segmente su korisnici društvenih mreža izvukli i dele ih međusobno.

Foto: Reuters

S druge strane, više uglednih francuskih medija objavilo je da je teorija o tome da je Brižit Makron muškarac čista glupost, navodeći da je u pitanju kampanja ekstremne desnice da naškodi Makronu pred predsedničke izbore u aprilu naredne godine.

Foto: Reuters

Brižit će tužiti časopis

Francuski list "Figaro", pozivajući se na izvore iz Jelisejske palate, piše da je Brižit Makron bila šokirana tvrdnjama da je promenila pol.
- Brižit Makron, koja je obično blagonaklona prema medijima, namerava da tuži list "Faits et Documents" zbog plasiranja takve laži - piše "Figaro".

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija