• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

22.12.2021

22:09

NA NOGAMA I CIA I FBI I SVE TAJNE SLUŽBE! KAKO JE OVO MOGUĆE, AMERIMA MAZNULI 100 MILIJARDI DOLARA! Pare su bile namenjene za...

Fotoilustracija/Clipart

Vesti

NA NOGAMA I CIA I FBI I SVE TAJNE SLUŽBE! KAKO JE OVO MOGUĆE, AMERIMA MAZNULI 100 MILIJARDI DOLARA! Pare su bile namenjene za...

Podeli vest

Čak 100 milijardi dolara ukradeno je iz programa državne pomoći za kovid 19 koji su uspostavljeni kako bi se pomoglo kompanijama i ljudima koji su izgubili posao zbog pandemije, saopštila je američka Tajna služba.

Procena je zasnovana na slučajevima koje je analizirala američka Tajna služba i podacima ministarstva za rad i Administracije za mala preduzeća, rekao je Roj Dotson, nacionalni koordinator za otkrivanje prevara tokom pandemije, javio je AP.

Tajna služba nije u svoj izveštaj uključila slučajeve prevare usled pandemije koje procesuira Ministarstvo za pravosuđe, preneo je Glas Amerike.

Iznos ukraden iz programa pomoći za pandemiju pokazuje da je "sama veličina fondova primamljiva za kriminalce", rekao je Dotson.

KINA PONOVO UKLJUČILA "VEŠTAČKO SUNCE", ONO JE ČAK 10 PUTA VRELIJE OD NAŠE ZVEZDE! Peking poručuje da će "goreti" narednih pola godine!

Tajna služba navodi da ima više od 900 aktivnih krivičnih istraga o prevarama u vezi sa pandemijom, sa slučajevima u svakoj državi, a do sada je uhapšeno oko 100 ljudi.

A, DA VI IPAK ZAMOLITE RUSE ZA POMOĆ, U EVROPI CENE GASA DIVLJAJU! Tankeri koji su plovili u Aziju hitno promenili pravac!

Ministarstvo za pravosuđe saopštilo je prošle nedelje da je njihovo odeljenje za prevare gonilo preko 150 optuženih u više od 95 krivičnih predmeta i da je zaplenilo više od 75 miliona dolara u gotovini dobijenoj od lažno pribavljenih sredstava Programa za zaštitu plata, kao i brojne nekretnine i luksuzne stvari kupljne od tih sredstava.

(VIDEO) ŠTETA ŠTO SRBIJA NEMA MORE! Rusija predstavila jedinstvenu POMORNICU MATRJOŠKU sa minama i torpedima!

"Možemo li da zaustavimo prevaru? Ne, ali mislim da definitivno možemo da gonimo one koji treba da budu krivično gonjeni i možemo da damo sve od sebe da povratimo što više od proneverenih sredstava namenjenih za saniranje posledica pandemije", rekao je Dotson.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 2 godine

Ne brinem za njih oni naštampaju novac. Nego šta ćemo mi sve pokrade bratija i elita, mi ne možemo štampati.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija