• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

23.12.2021

13:21

Putin ISKRENO O UKRAJINI! Stiče se utisak da se spremaju za treću vojnu operaciju, i upozoravaju nas -  Ako se umešate, ako budete štitili...

AP/Tanjug

Vesti

Putin ISKRENO O UKRAJINI! Stiče se utisak da se spremaju za treću vojnu operaciju, i upozoravaju nas - Ako se umešate, ako budete štitili...

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da se stiče utisak da se u Ukrajini spremaju za treću vojnu operaciju. Unapred nas upozoravaju da se ne mešamo, dodao je on

- Sada nam govore: rat, rat, rat.. Stuče se utisak da, možda, pripremaju treću vojnu operaciju i unapred nas upozoravaju: 'Ne mešajte se, ne štitite svoj narod. Ako se umešate, ako budete štitili - uslediće nove sankcije' naveo je Putin na godišnjoj konferenciji za novinare.

Rusija mora da reaguje, istakao je on.


Druga opcija je stvaranje Antirusije u Ukrajini, uz dopremanje oružja i ispiranje mozgova stanovništvu.


- Kako naša zemlja dalje da nastavi? U kakvoj istorijskoj perspektivi? Sve vreme uz oprez šta se tamo dešava, kakve nove sisteme naoružanja dopremaju? A onda će da ‘gurnu radikalno nastrojene’ da rešavaju pitanje Donbasa oružanim putem, i Krim - upitao je on.


Moramo da mislimo o perspektivama sopstvene bezbednosti u skoroj budućnosti, istakao je Putin.
- Da čekamo kad će da udare? To je ozbiljno pitanje - rekao je Putin.


Rusija je bila prinuđena da 2014.godine preduze nešto, istakao je ruski lider.

Foto: AP/Tanjug

Putin objašnjava situaciju u vezi sa Ukrajinom


- Tada je izbila kriza. Dobro, ukrajinske vlasti su dva puta pokušale da reše pitanje putem sile. Kakav je rezultat? Opkoljavanje, gubici i Minski sporazumi? Da li su oni dobri ili ne? Jedini mogući. U čemu je problem. Ne žele da ih primene. Proglasili su da Rusi koji žive na toj teritoriji nisu autohton narod. istiskuju Ruse sa istorijske teritorije. Kažu, Rusija je dužna da ispunjava sporazume, Slažemo se - rekao je Putin o situaciju u Ukrajini.


Do prevrata u toj zemlji, kako je rekao, nikome u Rusiji nije padalo na pamet prisajedinjenje Krima.


- Nikakvi postupci po pitanju Krima nisu nam padali na pamet, ali šta se dogodilo, državni prevrat, ljude su ubijali, spaljivali.. Zbog čega, nema odgovora. Zbog čega je došlo do prevrata? Predsednik Janukovič se ionako sa svim složio, on je bio spreman da sutradan ode s vlasti , izbori – pobeda opozicije je bila neminovna. Sve su to odlično znali i šta su uradili ? Posle toga se pojavilo pitanje Krima. Kako smo mogli da odbijemo Sevastopolj i Krim, ljude koji tamo žive, da ih stavimo pod zaštitu? To nije bilo moguće. Jednostavno, primorali su nas nismo mogli da postupimo drugačije - reka je on.


O zahtevu za bezbednosne garancije      


Putin je istakao da je Rusija bez ikakvih trikova direktno postavila pitanje.


- Nikakvog kretanja na Istok ne sme da bude. Lopta je na njihovoj strani. Generalno vidimo pozitivnu reakciju. Američka strana spremna je na pregovore u Ženevi, predstavnici su određeni. Nadamo se da će stvari krenuti tim putem - istakao je Putin.

Pratite na Sputnjiku direktan prenos konferencije za medije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OSAM ZAHTEVA RUSIJE!
Planeta

OSAM ZAHTEVA RUSIJE!

Rusija je objavila niz zahteva koje traži od Zapada, uključujući obećanje da će se odreći bilo kakvog vojnog delovanja u Ukrajini i istočnoj Evropi i da se NATO više neće širiti

18.12.2021

21:17

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija