• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

24.12.2021

21:44

LETI PERJE U EU, KAČINJSKI KRENUO ĐONOM NA BERLIN, najmoćniji Poljak izneo šokantnu optužbu na račun Nemačke!

Reuters

Vesti

LETI PERJE U EU, KAČINJSKI KRENUO ĐONOM NA BERLIN, najmoćniji Poljak izneo šokantnu optužbu na račun Nemačke!

Podeli vest

Zamenik poljskog premijera i lider vladajuće stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski optužio je Nemačku da pokušava da pretvori Evropsku uniju u "Četvrti rajh"

Kačinjski je za krajnje desničarski poljski list GPC rekao da "neke zemlje nisu oduševljene mogućnošću da se nemački Četvrti rajh izgradi na osnovama EU", prenosi Gardijan.

"Ako bismo se mi Poljaci saglasili sa ovom vrstom modernog potčinjavanja bili bismo degradirani na različite načine", rekao je Kačinjski.

On tvrdi da se Evropski sud pravde koristi kao "instrument" za federalističke ideje.

Poljski premijer Mateuš Moravjecki kritikovao je nedavno Brisel zbog "birokratskog centralizma", a nakon što je pokrenuo novi postupak zbog odluka poljskog ustavnog suda koje, kako navode, dovode u pitanje nadređenost evropskog prava nad nacionalnim.

Poljska je već nekoliko godina u sukobu sa Evropskom komisijom zbog pravosudne reforme koju sprovodi poljska vladajuća koalicija, a Sud EU je već doneo neke odluke protiv Poljske.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzioner

pre 2 godine

Hvala Bogu ima jos pametnih i odvaznih ljudi koji NECE da odcute bahatosti Nemacke !!!! Dace Bog da ih u buduce bude jos vise !!!! Zeleni u Nemackoj su podivljali, umisljeni stvorovi.

Fikus

pre 2 godine

Dobro jutro Kolumbo ... Još pre 20 godina to je skoro svako mogao da vidi i shvati da današnja Nemačka pokušava da stvori 4. Rajh samo što su ovi izabrali ekonomiju kao oružje jer su shvatili da je Hitler pogrešio korišćenjem oružja i rata. Samo se vi poljaci ližite sa njima i NATO pa će vam posle Đavo biti kriv kad (opet) budete izvukli debeo kraj motke i najveću cenu.

miroljub

pre 2 godine

Za "zapadne Nemce" još uvek su "istočni Nemci" nedorasli , a kamoli Poljaci, Česi, Slovaci, Mađari ..... hi -..hi. gde bismo tek mi bili svrstani koji smo im dva puta stali na rep. "Nešto škripi u državi Danskoj..."

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija