• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.12.2021

17:00

NEMAČKA PRAVI ČETVRTI RAJH, EVROPA JE VEĆ PALA! Treba li Srbija da strahuje?! ISTORIJA NAM KAŽE DA!

Vesti

NEMAČKA PRAVI ČETVRTI RAJH, EVROPA JE VEĆ PALA! Treba li Srbija da strahuje?! ISTORIJA NAM KAŽE DA!

Podeli vest

Šef vladajuće poljske partije Pravo i pravda - Jaroslav Kačinjski - upozorio je da iza želje Nemačke da federalizuje Evropsku uniju može stajati ambicija da se EU pretvori u "Četvrt rajh". Kakve to veze ima sa Srbijom i Srbima? Treba li se plašiti nemačkog četvrtog rajha?! Nažalost da!

Kačinjski je ovako prokomentarisao deo koalicionog sporazuma tri stranke koje su formirale novu vladu u Berlinu, u kojem stoji ambicija da se EU transformiše u „federalnu evropsku državu".

Otvoreno je ukazao da postoje zemlje koje zaziru od perspektive nastanka Četvrtog Rajha na bazi na EU.

Pritom je naglasio da on "Četvrti nemački rajh" ne smatra nečim što je za osudu jer se povezuje sa Trećim rajhom. Dodatno je objasnio da ga on poredi sa Prvim rajhom, odnosno sa Svetim rimskim carstvom nemačke nacije.

- Mislim da to prilično dobro odražava pravac ovih promena - rekao je Kačinjski.

Podsetimo, Sveto rimsko carstvo nemačke nacije, koje je postojalo od 962. do 1806. godine, obuhvatalo je zemlje srednje Evrope, uključujući deo Italije, Švajcarske i Češke.

Drugi rajh je bio proglašen 1871., a pao je 1918. godine. Treći rajh - to jest nacistička Nemačka - postojao jeod 1933. do 1945. godine.

DODIK ODBRUSIO NEMAČKOJ MINISTARKI SPOLJNIH POSLOVA - POJMA VI NEMATE I PRESTANITE DA PRETITE! Berlin ovako nije bio "zakucan"... Lider Srpske se igra vatrom!

Kakve to veze ima sa Srbijom i Srbima? Treba li se plašiti nemačkog četvrtog rajha?! Nažalost da!

Srbi su teško postradali kad god su Nemci pravili neki rajh, pa čak i u vreme Svetog rimskog carstva!

Idemo redom!

U vreme Svetog rimskog carstva nemački carevi su baš preko teritorije Srbije išli u krstaške ratove. Iza sebe su ostavljali pustoš, njihova vojska je pljačkala sve što im se našlo na putu. Čast Fridrihu Barbarosi koji je koliko toliko zaštitio Srbiju od besa svoje vojske, ali su za to nadrljali Vizantija i Konstantinopolj.

NA BALKANU JE U TOKU RAT "SVI PROTIV SVIH", SRBIJA I SRPSKA SU CENTRALNO BOJNO POLE! Britance zanimaju Nemci, Amere pre svega Rusija i Kina... Brisel ni sam ne zna šta hoće...

Drugi Rajh su Srbi srušili posle veličanstvenog proboja Solunskog fronta. Ali, nemačka vojska koja je okupirala Srbiju zajedno sa svojim saveznicima Austrijancima počinila je nebrojene zločine, a Srbiju ekonomski devastirala. Srbija je rušenje Drugog rajha platila sa više od milion stanovnika, ili trećinom ukupne populacije.

Koliko je Treći, Hitlerov, Rajh je bio brutalan prema Srbima dobro je poznato. Samo su u Srbiji nacisti streljali i po sto civila za jednog nemačkog vojnika, a odmazde su vršene i nad učenicima (Kragujevac prim. aut.) Srbija je opljačkana i razorena, a nacisti i njihovi saveznici su pobili više od 1,5 miliona Srba.

I sad, treba li se plašiti Četvrtog Rajha?!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Joyce

pre 2 godine

Projekat EU jeste "Četvrt rajh". Ne zato što je to izjavio Kačinjski, nego zato što EU birokratija sve više sprovodi u delo viziju Hitlerovog ministra finansija iz 30-ih godina prošlog veka. Mogu da se pojedine zemlje koprcaju koliko hoće ali opet će biti onako kako Nemačka kaže.

Jovan Radovic

pre 2 godine

Scenario ispracaja Angele Merkel sa vlasti, baklje i slemovi isti je kao scenario dolaska Adolfa Hitlera na vlast. Sta se od tada sustinski promenilo, samo metoda i nista drugo.

ringispil

pre 2 godine

EU jeste cetvrti rajh ali ne treba se toga plasiti Rusi odavno cekaju momenat nove JALTE ali ovoga puta bez Cercila i Ruzvelta a dokle ce dobaciti to vec zemlje bivseg treceg rajha osecaju. SAVEZNIKA VISE NECE BITI.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija