• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

27.12.2021

11:52

SPREMAO SE DA NAPADNE KRALJICU, A SADA JE ISPLIVAO DRAMATIČNI SNIMAK: Drži oružje kojim će se "osvetiti"! (VIDEO)

Vesti

SPREMAO SE DA NAPADNE KRALJICU, A SADA JE ISPLIVAO DRAMATIČNI SNIMAK: Drži oružje kojim će se "osvetiti"! (VIDEO)

Podeli vest

Snimak je objavljen na Snepčetu u subotu u 8:06 sati, na Božić, 24 minuta pre nego što je policija uhapsila muškarca u dvorcu Vindzor

Britanska policija istražuje snimak, koji je navodno povezan sa tinejdžerom uhapšenim u zamku Vindzor na Božić, dok je kod sebe imao samostrel.

U snimku, koji je objavio britanski San, vidi se muškarac sa maskom kako drži samostrel i govori da će "pokušati da ubije Elizabetu, kraljicu kraljevske porodice" u misiji "osvete".

Maskirani muškarac takođe podseća na Masakr u Amricaru 1919. godine, kada su britanske trupe otvorile vatru na veliku masu nenaoružanih Indijaca u Amricaru u indijskoj državi Pendžab. Policija je potvrdila da procenjuje sadržaj snimka nakon hapšenja muškarca, ali nije komentarisala ko se pojavljuje u snimku niti je identifikovala tinejdžera koji je uhapšen u Vindzoru.

Bakingemska palata je odbila da komentariše snimak za Sky News. Sun prenosi da je muškarac iz snimka Džasvant Sing Čajl i da je video objavio na Snepčetu u subotu u 8:06 sati, na Božić, 24 minuta pre nego što je policija uhapsila muškarca u dvorcu Vindzor.

- Žao mi je. Žao mi je zbog onoga što sam učinio i što ću učiniti. Pokušaću da ubijem Elizabetu, kraljicu kraljevske porodice. Ovo je osveta za one koji su poginuli u masakru u 1919. To je takođe osveta za one koji su ubijeni, poniženi i diskriminisani zbog svoje rase. Ja sam indijski Siki, Siti. Moje ime je bilo Džasvant Sing Čajl, sada je moje ime Dart Džons - govori maskirani muškarac u snimku.

Siti može biti referenca na vodeće zlikovce u Ratovima zvezda, dok se Dart Džons može odnositi na Džejmsa Erla Džonsa koji je dao glas Dartu Vejderu. Uramljena slika lika iz Ratova zvezda Darta Malgusa bila je vidljiva u pozadini klipa.

Masakr u Amricaru dogodio se 1919, kada su britanske snage u Indiji ubile 379 demonstranata i ranile 1.200 ljudi.

Šta se dogodilo u Vindzoru?

Policija je oko 8:30 sati u subotu uhapsila 19-godišnjeg mladića iz Sautemptona zbog provale unutar zaštićene lokacije na imanju zamka Vindzor i posedovanja ofanzivnog oružja.

Od tada je zadržan u pritvoru prema Zakonu o mentalnom zdravlju i ostaje pod brigom medicinskih stručnjaka. Prema rečima portparola Skotland Jarda, bezbednosni procesi su pokrenuti u trenucima kada je čovek ušao na teren i nije ušao ni u jednu zgradu.

On je kod sebe imao samostrel. Mediji prenose da je kraljica, koja je rešila da Božić provede u zamku Vindzor, u to vreme doručkovala i bila je obaveštena o provali.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05