• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.12.2021

23:17

Francuska ruši rekord po broju novih slučajeva korone!

Vesti

Francuska ruši rekord po broju novih slučajeva korone!

Podeli vest

U protekla 24 sata u Francuskoj je potvrđeno novih rekordnih 179.807 slučajeva korona virusa, što je najveći broj od početka pandemije

Kako prenosi Rojters, u zemlji je prethodni rekord od 104.611 slučajeva korona virusa potvrđen u subotu.

Premijer Francuske Žan Kasteks izjavio je u ponedeljak da je zbog brzine širenja omikron soja, Vlada smanjila period između druge i buster doze vakcine sa četiri na tri meseca, dodavši da neće biti policijskog časa za Novu godinu.

On je, takođe, rekao da će u naredne tri nedelje sva javna okupljanja biti ograničena na 2.000 ljudi za događaje u zatvorenom i do 5.000 za događaje na otvorenom.

Konzumacija pića i hrane će biti zabranjena na dužim putovanjima, kao i u bioskopima, a rad od kuće će biti obavezan najmanje tri dana u nedelji, gde god je to moguće, dodao je on.

Francuska vlada je odlučila i da nošenje maski bude obavezno na otvorenom u centralnim delovima gradova, što će biti pod nadzorom predstavnika lokalnih vlasti, navodi britanska agencija.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija