• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Beta

28.12.2021

20:50

PANIKA U EVROPI... Nemamo nekoliko meseci, već NEDELJA! Pregovori su hitni, Iran povećava zalihe URANIJUMA, da li planiraju proizvodnju...

Vesti

PANIKA U EVROPI... Nemamo nekoliko meseci, već NEDELJA! Pregovori su hitni, Iran povećava zalihe URANIJUMA, da li planiraju proizvodnju...

Podeli vest

Danas u Beču evropski pregovarači su se založili za hitno postizanje dogovora o iranskom nuklearnom programu, jer kako se navodi Iran povećava zalihe obogaćivanja uranijuma koje su potrebne za proizvodnju atomske bombe

- Pregovori su hitni - naveli su pregovarači Francuske, Nemačke i Velike Britanije, koje su potpisnice sporazuma o iranskom nuklearnom programu.

U ponedeljak u Beču su nastavljeni pregovori o oživljavanju sporazuma posle jednostranog istupanja Amerike. Kako navode evropski pregovarači da je za postizanje dogovora ostalo nekoliko nedelja, a ne nekoliko meseci pošto Iran povećava zalihe uranijuma.

Iranska strana saopštila je da neće obogaćivati uranijum više od 60 odsto.

- Ostaje činjenica da je obogaćivanje na 60 odsto bez presedana za državu koja nema nuklearno oružje - navode evropski pregovarači, i dodaju da se obogaćivanjem uranijuma na 60 odsto Iran približava proizvodnji atomske bombe.

 

 


Sporazum o iranskom nuklearnom programu, čiji je zvanični naziv Zajednički sveobuhvatni akcioni plan (JCPOA), potpisali su u julu 2015. godine u Beču Iran i "grupa 5 plus 1", koju je činilo pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN (Kina, Francuska, Rusija, Velika Britanija, SAD) i Nemačka, kao potpisnica u ime EU.

Velika Britanija, Kina, Nemačka, Francuska, Rusija i Iran započele su u aprilu u Beču sastanke, uz indirektno učešće SAD, kako bi pokušale da ožive sporazum.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija