• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.12.2021

11:29

MLADA TURKINJA OSUĐENA ZBOG SLIKA IZ - MUZEJA, turske vlasti poludele kad su videle na šta se popela! (VIDEO)

Pixabay

Vesti

MLADA TURKINJA OSUĐENA ZBOG SLIKA IZ - MUZEJA, turske vlasti poludele kad su videle na šta se popela! (VIDEO)

Podeli vest

Turska influenserka Merve Taškin (23) dobila pet meseci uslovne kazne jer je na Instagramu objavila svoje fotografije iz Amsterdama, gde se slikala ispred ogromne figure penisa i kao prostitutka. Turske vlasti to smatraju nepristojnim

Turska influenserka Merve Taškin (23) osuđena je na pet meseci uslovne kazne zbog toga što se slikala u Muzeju seksa u Amsterdamu. Ona je pozirala ispred ogromne figure penisa i kao prostitutka. Te fotografije, koje je postavila na Instagram, turske vlasti ocenile su kao nepristojne i pokrenule su sudski postupak protiv influenserke.


Mlada Turkinja posetila je Amsterdam za svoj rođendan u januaru ove godine i tamo se slikala u Muzeju seksa, jednoj od turističkih atrakcija tog holandskog grada. Napravila je fotografiju pored statue ogromnog penisa, kao i iza stakla napravljenog da izgleda kao jedan od izloga u kojem stoje prostitutke u čuvenoj četvrti crvenih fenjera. Te fotografije postavila je na Instagram, na kojem je prati čak 571.000 ljudi.

Tri meseca kasnije, u aprilu, Taškinova je uhapšena u turskom gradu Čanakale, i to pod optužbom za nepristojnost, koja u toj zemlji nosi maksimalnu kaznu od tri godine zatvora. Istog trenutka "nepristojne" fotografije su joj skinute sa popularne društvene mreže kako ne bi dalje širile nemoral.

Zaostala Turska

Istraga protiv mene pokazuje koliko Turska zaostaje za ostatkom sveta
Merve Taškin

 

Influenserka je prvo bila osuđena na šest meseci zatvora, a posle žalbe kazna joj je smanjena na pet meseci robije. Nakon što su njeni advokati uložili još jednu žalbu, sud je u petak Taškinovu osudio na pet meseci uslovne kazne.

Muzej podržao influenserku

Direktorka Muzeja seksa u Amsterdamu Monik van Marle izjavila je da se divi hrabrosti turske influenserke Merve Taškin.
- Naš muzej je napravljen u edukativne svrhe, kako bi ljudi iz sveta koji ga posete naučili nešto o istoriji seksa. Divimo se gospođici Taškin, koja je izrazila sebe kroz te fotografije - kazala je Van Marleova.


- Moji advokati su na sudu rekli da moje objave na Instagramu predstavljaju slobodu izražavanja, te da istraga protiv mene pokazuje koliko Turska zaostaje za ostatkom sveta - kazala je Taškinova.

Ona je dodala da sud nije bio saglasan sa njenim braniocima, te da zbog toga optužbe protiv nje nisu odbačene. Osuđena je na uslovnu kaznu, kojom je, ipak, zadovoljna jer ne mora da ide u zatvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Misa

pre 2 godine

Turska je ipak,tako bar izgleda,drzava gde se moralne vrednosti jos uvek cene. Podrzavam ovakvu presudu. U Srbiji bi kazne prstale na sve strane kada bi svaki vid nepristojnosti poceo da se kaznjava. Pretpostavljam da ce gospodjica sacuvati fotografije za porodicni album.

dragoljub m v p

pre 2 godine

pa i ja smatram to nepotrebnim od nje. glupo. nevaspitno.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija