• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.12.2021

12:28

RADARSKI SNIMAK IZNAD CRNOG MORA ŠOKIRAO RUSIJU, Amerikanci se usudili nešto što niko odavno nije, mapa sve otkrila! (FOTO)

Printskrin

Vesti

RADARSKI SNIMAK IZNAD CRNOG MORA ŠOKIRAO RUSIJU, Amerikanci se usudili nešto što niko odavno nije, mapa sve otkrila! (FOTO)

Podeli vest

Avion američkog ratnog vazduhoplovstva primećen je samo 20 kilometara od ruske granice, što je do najveće približavanje američkih iuopšte stranih vazduhoplova teritorii Ruske Federacije u poslednje vreme, ocenjuju ruski mediji

Neidentifikovana američka vojna letelica za koju se veruje da je izviđački avion "boing"  RC-135V – primećena je samo 20 kilometara od ruske granice, a sudeći po podacima otvorenih monitoring resursa, američka vojna letelica je izvršila izviđanje na zapadnoj obali Krima.

Ovo je najveće približavanje stranih izviđačkih letelica Krimu pošto su pre nekoliko meseci  izviđački avioni NATO pokušavali da se zadrže na udaljenosti od 50-60 kilometara od ruskih granica.

Nije poznato kakve bi informacije američka letelica mogla da prikupi, međutim, dan ranije izvori CNN u Pentagonu potvrdili su da Amerikanci prikupljaju obaveštajne podatke o ruskim trupama u regionu.

Eksperti ne isključuju da ovakvim akcijama SAD pokušavaju da izvrše pritisak na Rusiju na pozadini predstojećeg sastanka predstavnika NATO i Rusije sledeće godine, u okviru kojeg će biti razmatran dogovo o davanju bezbednosnih garancija za Rusiju. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 2 godine

Prikupljaju podatke ne da bi oni napali, jer Amerikanci napadaju samo neuporedivi slabije od sebe gde procene da će gubitak u ljudstvu i tehnici biti praktično na nuli. Prikupljaju podatke za Ukrajinu, a sa njima zajedno razvijaju plan napada i proterivanja Rusa i pro-ruski Ukrajinaca iz Dornbasa a ona i sa Krima.

Srbski komita

pre 2 godine

Igrate se, izacice na veliko, nadrljacemo svi zbog ovakvih igranki

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija