• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mirrorr.co.uk

02.01.2022

14:43

BRUKA BRITANSKIH TRUPA NA RUSKOJ GRANICI, TABLOID MIROR OTKRIO SKANDAL! Procurila šokantna interna poruka, sad je jasno što spremaju evakuaciju iz Ukrajine...

pexels.com

Vesti

BRUKA BRITANSKIH TRUPA NA RUSKOJ GRANICI, TABLOID MIROR OTKRIO SKANDAL! Procurila šokantna interna poruka, sad je jasno što spremaju evakuaciju iz Ukrajine...

Podeli vest

Britanskim vojnicima u operaciji u Estoniji, tik uz rusku granicu, naređeno je da glume da su pripravni za borbu tokom božićne posete novog šefa oružanih snaga, admirala Tonija Radakina, piše britanski tabloid Miror u svom nedeljnom izdanju

U internoj poruci koja je procurila u javnost, vojnicima je naređeno da se "pretvaraju" da vrše inspekciju vozila kada je admiral Radakin stigao 20. decembra.

Izvor je rekao za Sandej Miror da je sam vojni vrh želeo da pokaže načelniku štaba odbrane da se trupe u operaciji Kabrit u Estoniji "ne gase" ni za Božić i da su spremni za dejstvo.

Više od 900 britanskih vojnika, uključujući kraljevsku artiljeriju, nalazi se u blizini ruske granice u ovoj baltičkoj državi. U naređenju se navodi da će admiral Radakin posetiti hangar sa teškim naoružanjem, uključujući guseničarski top AS90 i laki tenk "stormer".

"Pokrenite vozila, otvorite sve...", piše, između ostalog u uputvstvu.

Jedan izvor je rekao: „Ova glupost se dešava svaki put kada viši oficir poseti bazu. Vojnici rade besmislene zadatke. Oficiri misle da podižu moral, ali vojnici se zezaju i gube preko potrebno vreme".

Ser Toni je nakon posete tvitovao: Bilo mi je drago što sam upoznao osoblje Britanske vojske u Estoniji. Njihovo prisustvo uz NATO partnere pokazuje nepokolebljivu posvećenost Velike Britanije evropskoj bezbednosti.

Ovi kozmetički manevri samo dodatno podgrevaju pisanje britanskog Ekspresa koji je pred kraj 2021. objavio da se britanske trupe spremaju za hitnu evakuaciju iz Ukrajine i da ne nameravaju da ulaze u bilo kakav konflik sa Rusima, ako do toga dođe.

"Britansko ministarstvo odbrane izdalo je naređenje da počnu pripreme za hitnu evakuaciju britanskih vojnih lica iz Ukrajine. Trenutno je poznato da moraju biti spremni za evakuaciju u roku od nekoliko sati od trenutka prijema naređenja", naveo je Ekspres, dodajući da će odluku o evakuaciji doneti načelnik Generalštaba zajedničkih operacija Oružanih snaga general-potpukovnik Čarls Strikland, koga dva puta dnevno izveštavaju o situaciji na ukrajinsko-ruskoj granici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bobi Vranje

pre 2 godine

Gde su ruske bruke?!?! Pola vojske je pod dejstvom alkohola!!!!

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija