• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

02.01.2022

17:51

(VIDEO) ARMATA JE PROMENILA PRAVILA IGRE, A LONDON I VAŠINGTON NEMAJU ODGOVOR! Sve što imaju je zastarelo i nije za sukob sa Rusijom!

Vesti

(VIDEO) ARMATA JE PROMENILA PRAVILA IGRE, A LONDON I VAŠINGTON NEMAJU ODGOVOR! Sve što imaju je zastarelo i nije za sukob sa Rusijom!

Podeli vest

Kada se 2015. godine na sceni pojavio ruski tenk "Armata" postalo je očigledno da Velika Britanija i Amerika nemaju tehniku odgovarajućeg nivoa, piše "Nešenel interest"

Vojni ekspert Vil Flenigan ukazuje da naoružanje NATO čine samohodna oklopna vozila koja, izuzev Iraka, nisu imali primenu na bojnom polju. Pre svega, to se odnosi na američka vozila M1 A2 „Abrams" i britanska „Čelindžer 2" koja su bila najnovija reč tehnike 90-tih godina.

Ta vozila sada postaju zastarela posebno u poređenju sa "Armatom".

Ona su do sada dolazila u dodir samo sa starim sovjetskim tenkovima T-72 u Iraku kada su pokazala visoku efikasnost, ali su u borbi sa pobunjenicima ispoljila i mane posebno kada se radi o savremenim protivtenkovskim sistemima i eksplozivnim napravama ručne proizvodnje.

(VIDEO) ONO ŠTO POSEDUJE IZRAEL SVET NE MOŽE NI DA ZAMISLI I UPOTREBIĆE PROTIV IRANA! Teheran odgovara, to su prazne pretnje, napadnite nas i odgovor će biti brutalan!

Očigledno je da je NATO napravio veliku grešku u proceni, konstatuje autor članka.

- Od momenta kada se 2015. pojavio T-14 može se reći da su vojni stratezi NATO, kao i američko i britansko rukovodstvo, ignorisali činjenicu da su tenkovi i dalje veoma važni - rekao je Flenigan uz podsećanje da je Alijansa posle raspada SSSR povukla iz Evrope veliki deo tenkova, a da je kasnije, 2010. godine britanska vlada smanjila broj narudžbina tenkova „Čelindžer 2" za 40 odsto.

Tek kasnije je u Britaniji počela modernizacija ovih tenkova a Amerika je predložila program za unapređenje tenkova "Abrams". "Armata" je, prema mišljenju Flenigena, prvi novi tenk sa izmenjenom konstrukcijom od vremena Hladnog rata.

BRUKA BRITANSKIH TRUPA NA RUSKOJ GRANICI, TABLOID MIROR OTKRIO SKANDAL! Procurila šokantna interna poruka, sad je jasno što spremaju evakuaciju iz Ukrajine...

Autor ističe da ruski tenk ima manevarske ali borbene sposobnosti.

Tenk je opremljen najnovijim kompleksom aktivne zaštite "Afganit" za obaranje neprijateljskih raketa i granata, dok ni američki ni britanski tenk obično ne koriste nikakve sisteme zaštite.

Drugi problem britanskih i američkih tenkova je vatrena moć.

Osnovni tenk T-14 je razvijen u Uralskom konstruktorskom birou za transportnu mašinogradnju. Projektovanje tenka je počelo početkom 2010. godine, prvi prototip je napravljen 2013. godine. Po prvi put su oklopna vozila tipa "Armata" predstavljena javnosti 2015. godine na Paradi pobede 9. maja. Nekoliko tenkova T-14 "Armata" i BPM T-15 paradiralo je Crvenim trgom u Moskvi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mauser

pre 2 godine

Tek kada Armata prođe kroz pravu borbu, onda se može govoriti o njezini pravim karakteristikama.

BRITANCI SU POSLALI PIČA DA SREDI SRBE, RUSIJA ĆE ODGOVORITI, VEROVATNO I KINA I TURSKA... Armija zapadnih izaslanika nagrnula na Balkan, BEOGRAD MORA REAGOVATI!
Politika

BRITANCI SU POSLALI PIČA DA SREDI SRBE, RUSIJA ĆE ODGOVORITI, VEROVATNO I KINA I TURSKA... Armija zapadnih izaslanika nagrnula na Balkan, BEOGRAD MORA REAGOVATI!

Ukoliko bi Zapad pokušao da inicira neku međunarodnu konferenciju koja bi dovela do izmene postojećeg Dejtonskog sporazuma ili da o istom trošku reši i pitanje BiH i pitanje Kosova onda bi bilo potpuno prirodno da svoje izaslanike imenuju i Rusija i Kina a možda i Indija, kao sile koje su protivteža zapadnih aspiracija ka Balkanu

06.12.2021

22:43

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija