• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.01.2022

12:12

HOLANĐANI OGORČENI, KO ĆE DA ODGOVARA ZA OVO?! Demonstrant koga je izujedao policijski pas uhapšen, pa smešten u bolnicu, čeka se reakcija tužilaštva! (VIDEO)

Printskrin

Vesti

HOLANĐANI OGORČENI, KO ĆE DA ODGOVARA ZA OVO?! Demonstrant koga je izujedao policijski pas uhapšen, pa smešten u bolnicu, čeka se reakcija tužilaštva! (VIDEO)

Podeli vest

Svet se još nije oporavio od šokantnih scena iz Holandije, tačnije Amsterdama, gde je na neprijavljenom protestu protiv korona mera policijski pas izujedao demonstranta, a holandska javnost ogorčena je zbog nemilih scena na demonstracijama

Na društvenim mrežama može se videti snimak policijskog psa kako rastrže ruku jednog demonstranta u trenucima kada se interventna policija, koristeći vodene topove i pse, sukobila sa građanima na protestu protiv mera zatvaranja koje je uvela holandska vlada.

Holandski mediji javljaju da je ovaj čovek uhapšen i zbrinut u bolnici. Prema saopštenju policije, incident je prijavljen Upravi vodiča za pse i sastavlja se službeni zapisnik. Za sada nema informacija da li će državno tužilaštvo pokrenuti postupak.

Na društvenim mrežama se mogu videti brojni komentari osude policijske brutalnosti i pozivanje nadležnih na odgovornost, a ima i onih koji pozivaju na zaštitu životinja, tvrdeći da je pas zbog nestručnog postupanja policajca zlostavljan i istraumiran. 

Pas je korišćen kada su, prema navodima policije, pojedini demonstranti hteli da probiju policijsku blokadu, uprkos upozorenjima.

Podsetimo, državno tužilaštvo gonilo je dvojicu holandskih policajaca za nasilje koje su upotrebili tokom protesta protiv korona mera 14. marta u Hagu zbog prekomernog nasilja tokom hapšenaj demonstranta.

Žrtva je zadobila višestruke povrede, uključujući i glavu. Imao je i ranu od ugriza policijskog psa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laki

pre 2 godine

Gde su dušebrižnici iz EU i Evropskog parlamena koji kritikuju srpsku policiju (kad ne reaguje) za "prekomernu " upotrebu sile, da nas nesto nauce iz njihove demokratije. Da nas nauče kako pozeljno da se premlacuju zene koje mirno stoje, da nas nauče kako je evropska demokratija kad cetvorica policajaca, palicama udara coveka gde stignu, kad policijski pas rastrze ruku bespomoćnom coveku. Da nas nauce kako se demokratski upotrebljavaju vodeni topovi protiv demostranata. Kad nam Tanja Fajon opet bude solila pamet o Evrpskoj demokratiji, kdgovadati joj samo ovim snimcima iz Amsterdama.

Vulini

pre 2 godine

To je Evropa standard i mi cemo tako kod nas te jos samo ugaze

bole

pre 2 godine

A demonstranti kulturni i mirni ko bube ljudi, kako bi se tek proveli ovi naši iz Srbije neka se zamisle.

goran

pre 2 godine

Došla su zadnja vremena kada policajci i psi brane demokratiju.

Ivan Marković

pre 2 godine

Sretna vam Nova godina svima, ja sam gđica Ivan Marković iz Hrvatske, samohrana sam majka troje djece, radim kao medicinska sestra u (KBC Zagreb) imam 37 godina, ovo sam stvarno uzela sebi ove godine 2022. Moram obavijestiti širu javnost kako sam dobila pomoć od gospođe BOŽENE DOBRAŠIN. Tražio sam način da uložim u Hrvatsku sa svojom ušteđevinom pa sam vidio oglas za svjedočanstvo na sigurnom forumu, kontaktirao sam je i dala mi je točan ideal koji sam tražio, a srećom i ona je bila pravi zajmodavac koji je dao Zajam s kamatom od 3% s dobrom reputacijom. Dobio sam kredit od 25.000 eura na rok otplate od 10 godina, a otplata počinje tri mjeseca nakon što sam dobio kredit, pa sam kredit dodao teško zarađenom novcu za ulaganje. Iskreno, ovo je stvarno i odlučio sam to podijeliti ovdje, pa ako trebate zajam ili želite uložiti svoj novac, možete je slobodno kontaktirati putem e-maila: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com WhatSapp: +1347574180

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija