• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

03.01.2022

13:45

KAD ZAGRME ZAŠTITNICI RUSIJE! Ministarstvo odbrane izabralo najbolje fotografije Oružanih snaga, a i to je samo delić...  (FOTO)

Ministarstvo odbrane RF

Vesti

KAD ZAGRME ZAŠTITNICI RUSIJE! Ministarstvo odbrane izabralo najbolje fotografije Oružanih snaga, a i to je samo delić... (FOTO)

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Rusije izdvojilo je nekoliko fotografija ruskih Oružanih snaga koje je procenilo kao najbolje u 2021. godini

Vojni resor je objavio fotografiju na kojoj su predstavljene Vazdušno-kosmičke snage Rusije uz komentar „Zaštitnici neba“.

 

 

Među najboljim fotografijama je i obalski raketni sistem „Bal“.

Može da pogodi ciljeve krstarećim raketama na rastojanju do 120 kilometara. To je mobilni sistem napravljen na osnovi šasije MZKT-7930 koji uključuje samohodni komandni punkt upravljanja i veze, lanserne sisteme— do četiri jedinice, nosač protivbrodskih raketa i transportno-lansirne kontejnere.

 

 

Izdvojena je i snažna paljba samohodne haubice „Msta S“.

Artiljerijski sistem „Msta S“ ima značajne konstruktivne razlike u odnosu na svoje prethodnike, koje se pre svega ogledaju u novom sistemu automatizacije, zatim u povećanoj preciznosti, ali i u primeni digitalnih mapa. Može da vrši paljbu različitim granatama, što drastično povećava borbenu moć ruske vojske u slučaju napada potencijalnog neprijatelja.

 

 

Morski desant našao se među najblistavijim trenucima Oružanih snaga zabeleženim u 2021. godini.

 

 

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u novogodišnjoj čestitki nazvao Oružane snage Rusije jednim od najmodernijih i najefikasnijih na svetu. Kako je rekao, one pouzdano osiguravaju vojnu bezbednost zemlje i čvrsto čuvaju njene nacionalne interese.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BAJDENOVA PORUKA ZELENSKOM - ŠTA JE IZMEĐU REDOVA?!
Planeta

BAJDENOVA PORUKA ZELENSKOM - ŠTA JE IZMEĐU REDOVA?!

Američki predsednik Džozef Bajden obećao je u nedelju u telefonskom razgovoru ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da će SAD i saveznici odlučno odgovoriti u slučaju da Rusija "nastavi invaziju na Ukrajinu", saopšteno je iz Bele kuće, ali je celokupna Bajdenova poruka bila više u pomirljivom tonu i insistiranju na smirivanju situacije

03.01.2022

09:38

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija