• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

05.01.2022

16:03

Zapanjujuća izjava Makrona za nevakcinisane! Njegove reči naišle na osudu!

Reuters

Vesti

Zapanjujuća izjava Makrona za nevakcinisane! Njegove reči naišle na osudu!

Podeli vest

Francuski predsednik makron izjavio je u razgovoru za list "Le Parisien" da želi da iznervira Francuze koji se nisu vakcinisali protiv korone, te im treba koliko god je to moguće, ograniči pristup društvenom životu

- Želim da iznerviram nevakcinisane. To ćemo i dalje raditi, do kraja. Takva je strategija - rekao je Makron, dok se istovremeno u parlamentu nastavljala burna rasprava o predlogu zakona o potvrdama o vakcinaciji.

Ova zemlja je prošle godine uvela potvrde kojima se osobama sa negativnim PCR testom i vakcinisanima omogućuje ulazak na javna mesta: restorane, kafiće i druga javna mesta,a vlada sada želi to da promeni i uvede samo potvrde o vakcinaciji.

Predsednik Francsuke izjavio je da nije za to da se Francuzi iznerviraju, ali kada je reč o nevakcinisanima, njih želi da iznervira.

Foto: Reuters

Emanuel Makron

- Ne želim da ih šaljem u zatvor, ne želim da ih prisiljavam na vakcinaciju. Njima treba reći: od 15. januara više nećete moći da idete u restorane, na piće, na kafu, u pozorište, u bioskop - objasnio je predsednik Francuske.

 

 


Kandidat krajnje levice na predsedničkim izborima Žan-Luk Melenšon - Nepokorena Francuska na Tviteru je ocenio zaprepašćujućima.

- Da li predsednik sme tako da govori? - stoji u tvitu.

 

Po mišljenju kandidatkinje krajnje desnice Marin Le Pen (Nacionalno okupljanje), predsednik tako ne bi smeo da govori.

- Garant jedinstva nacije uporno želi da je deli i želi nevakcinisane pretvoriti u građane drugog reda. Emanuel Makron nije dostojan svoje funkcije - smatra Le Pen.

 

 

Predsednik Makron je u intervjuu odbacio mogućnost uvođenja novih mera za suzbijanje kovida-19, rekavši da odluke od prošle nedelje ostaju na snazi.

U razgovoru za Le Parisien Makron je rekao i da bi želeo da se kandiduje na predsedničkim izborima koji bi trebalo da se održe za manje od četiri meseca, ali nije jasno potvrdio da će to i učiniti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija