• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

05.01.2022

20:00

OVO Putin hvali na sav glas! Oni su NAJPOUZDANIJI I NAJTRAŽENIJI u celom svetu!

Vesti

OVO Putin hvali na sav glas! Oni su NAJPOUZDANIJI I NAJTRAŽENIJI u celom svetu!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na sastanku sa glavnim konstruktorom vojnog koncerna "Almaz Antej" Pavlom Sozinovom da je ruska protivvazdušna odbrana najpouzdanija i najtraženija na svetskom tržištu

- Almaz Anteju' nije potrebna dodatna reklama. Svi u svetu su dobro upoznati sa proizvodima kompanije. Sistemi PVO su najpouzdanije i verovatno najtraženije oružje na svetkom tržištu. To je opšte priznata činjenicaistakao je ruski lider.

On je napomenuo da bi želeo da razgovara o pitanjima civilne proizvodnje.


- Međutim, želeo bih da počnem od nečeg sasvim drugog – od civilnog dela, civilnih proizvoda koje ste uspostavili i čiji promet planirate da povećate, imajući na umu da je kompanija već 20 godina ne samo aktivno ojačala sve mogućnosti u toj sferi, kojim se bavite, već ih je i višestruko povećala - obratio se predsednik Sozinovu.


Istovremeno, glavni konstruktor je na sastanku istakao da će "Almaz Antej" biti prvi u Rusiji koji će napraviti sistem automatizovanog projektovanja.


- Tako nešto ranije nismo imali, a sada se već pojavljuje – u pitanju su sistemi automatizovanog projektovanja, na primer, radiolokatora. U bliskoj budućnosti ćemo napraviti takav sistem za rakete - dodao je, napominjući da slične softverske proizvode imaju samo kompanije "Rajteon" i "Lokid Martin".


Koncern "Almaz-Antej" je jedno od najvećih integrisanih udruženja ruskog odbrambeno-industrijskog kompleksa koje obuhvata više od 130 preduzeća. Proizvodi koncerna se isporučuju u više od 50 zemalja širom sveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija