• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ria/mediji

07.01.2022

17:10

RUSIJA NA NOGAMA, UZBUNA U BAJKONURU! Zatvoreni grad i kosmodrom pod upravom Moskve upalio alarm, primećena aktivnost naoružanih kazahstanskih grupa

Vesti

RUSIJA NA NOGAMA, UZBUNA U BAJKONURU! Zatvoreni grad i kosmodrom pod upravom Moskve upalio alarm, primećena aktivnost naoružanih kazahstanskih grupa

Podeli vest

Na kosmodromu Bajkonur podignuta je uzbuna zbog opasnosti od napada naoružanih radikala

Trenutno je poznato da je nivo alarma podignut na "plavo". To implicira povećan nivo opasnosti od terorizma, jer postoje izveštaji da naoružani radikali koji su izvršili napade na bezbednosne zvaničnike i vojsku u regionu Kizilorda u Kazahstanu pokušavaju da se približe Bajkonuru i njegovoj infrastrukturi.

Poznato je da je povećan nivo terorističke pretnje podignut na zahtev uprave. Istovremeno, pored značajnog povećanja zaštite ovog strateškog objekta, zna se i za postavljanje dodatnih osmatranja i blokada puteva. Povećani nivo terorističke pretnje povećan je za period od 7. do 19. januara 2022. godine. Štaviše, sudeći po nekim nezvaničnim podacima, oko hiljadu i po ruskih vojnika uključeno je u zaštitu objekata kosmodroma. Ovo ukazuje da je rizik od napada na svemirsku luku zaista veoma visok.

Stručnjaci ne isključuju da radikali mogu da organizuju sabotažu, jer u regionu postoji ogroman broj objekata koji snažno utiču na rad Bajkonura, uključujući komunikacione mreže, razne vrste autoputeva itd.

Prema zvaničnim podacima, situacija u Bajkonuru je mirna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 2 godine

Narod se pobunio protiv vlasti zbog poskupljenja energenata i sad su oni teroristi za Vas?

Perica

pre 2 godine

Bogami biće ovde rendanja! Ruje će ovo da spale do temelja!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija