• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.01.2022

19:42

UDARNA VEST! NATO BACIO PUTINU RUKAVICU U LICE! Stoltenberg se upravo izjasnio o glavnom zahtevu Moskve, sada je sve jasnije, Ukrajina ipak nije izabrana slučajno...

Vesti

UDARNA VEST! NATO BACIO PUTINU RUKAVICU U LICE! Stoltenberg se upravo izjasnio o glavnom zahtevu Moskve, sada je sve jasnije, Ukrajina ipak nije izabrana slučajno...

Podeli vest

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg danas je negirao opciju po kojoj se Alijansa neće širiti na istok Evrope, čime je odbacio glavni zahtev predsednika Rusije Vladimira Putina za smirivanje tenzija sa Ukrajinom

"Nema kompromisa oko osnovnih principa, uključujući i pravo svake države da odluči kojim će putem da ide. Svaka zemlja ima pravo da odabere način na koji će da se brani, odnosno, da li će biti deo nekog bezbednosnog sporazuma", kazao je Stoltenberg, preneo je AP.

Podržavanje ruskog predloga o neširenju na istok bi značilo da se NATO odriče ključnog dela osnivačkog akta. Kako prenosi AP, prema članu 10. Vašingtonskog sporazuma iz 1949. godine, NATO može da pozove svaku evropsku zemlju koja želi da doprinese bezbednosti u severnoatlantskoj oblasti, kao i da ispunjava obaveze iz članstva.

Međutim, Stoltenberg je rekao da rusko gomilanje vojske u blizini Ukrajine i dalje izaziva bojazan da bi moglo da dođe do invazije.

"Vidimo naoružane jedinice, artiljeriju, vojno spremne jedinice, vidimo ratnu opremu", izjavio je on.

Gomilanje vojske, kombinovano sa ruskim bezbednosnim zahtevima, kao i skorije istorije sa Ukrajinom i Gruzijom "šalje poruku da postoji realan rizik od novog oružanog sukoba u Evropi", dodao je Stoltenberg.

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je ranije danas da je važno razgovarati sa Rusijom i da će "ponovo razgovarati sa Putinom narednih dana".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ALEKSANDAR BOJIC

pre 2 godine

BABA VANGA JE VIDELA 3 SVETSKI RAT...TUZNO JE STO U TOM RATU NEMA POBEDNIKA...

Penzionerj

pre 2 godine

Znate li fasisti onu poslovicu: zube slomi ali je ne polomi. Stakori, krvnici, svetske ubice, zube cete polomiti ali nikog vise osvojiti i unistavati. Sta ste mislili, Putin glup pa ceka skrstenih ruku e nece biti tako. Tu vam je pakao i propast kao i onima koji vas stakore podrzavaju.

Predragm

pre 2 godine

Rusi su do pada Berlinskog zida 1989 drzali istocnu Evropu pod okupacijom, nametnuli im komunizam i pljackali. Sada je doslo vreme da im se to sve naplati. Zatvoriti je sa svih strana, doneti naoruzanje srednjeg dometa pa posle pada Putina u gradjanskog rata podeliti je na olovni, bezolovni, dizel i gasni deo. Kada su oni mogli da sire komunizam mogu sada da budu radnici u kapitalizmu.Rusa ima 146 miliona od toga su samo 70 miliona muskarci.

Savatije

pre 2 godine

Nisi ti kriv sto si budala,to ti je nametnuto od rodjenja.Nisi mogao da biras roditelje ali imas pravo da ih tuzis i zatrazis odstetu.

Zoran

pre 2 godine

Ispuniće ti se želja, od tebe i natoa ostaće radio aktivni pepeo.

Bojan

pre 2 godine

Која си ти будала, сачувај ме Боже!

Nebojsa Berak

pre 2 godine

Sve smo blizi kraju III Svetskog rata koji je zapoceo 24.03.1999.godine. Aleksandar je usao u Berlin i izasao, Staljin je usao u Berlin i izasao, kada Vladimir udje niti ce biti Berlina, ni Nemacke ni nemackog jezika ikada vise. Do 2025 najkasnije na mestu gde je Bakingemska palata bice poljana, a zavrsna svecanost povodom oslobadjanja sveta od tiranije zapada pre svega Engleza i Nemaca odrzace se u Beloj kuci, gde ce domacini biti Vladimir Putin i Si Đin Ping. Zapad opstaje samo na pljacki. Tome je dosao kraj, a po zavrsetku rata na teritoriju danasnjih USA stize trajno 300 miliona Kineza. Srbija izlazi na more. Dogodine u Prizrenu, Skadru i Draču, tj najkasnije do 2025.godine. A sto se tice Stoltenberga i NATO i EU zvanicnika bice im sudjeno u 4 grada, kao 4 skakaonice, u Beogradu, Bagdadu, Tripoliju i Kijevu. U muzejima ce biti sacuvan DNK koji ce potvrditi da su nekada postojali Englezi i Nemci. Preziveli ima da rade kod nas od jutra do mraka za kilo hleba i to samo oninkoje pustimo da uđu. Dolazi vreme.da ce Srbija biti zemlja obecana.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija