• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.01.2022

10:33

AKO POČNE RAT, RUSKI S-500 ĆE ODMAH BLOKIRATI majmanje 4 AMERIČKE BAZE, najpre one u Rumuniji, zatim Poljskoj, a ako Ameri udare s juga...

Vesti

AKO POČNE RAT, RUSKI S-500 ĆE ODMAH BLOKIRATI majmanje 4 AMERIČKE BAZE, najpre one u Rumuniji, zatim Poljskoj, a ako Ameri udare s juga...

Podeli vest

Sistemi S-500 spremni su da "pokriju" najmanje četiri američke baze u Evropi, ocenjuju ruski stručnajci

Zahvaljujući protivvazdušnim raketnim sistemima S-500 Prometej, Rusija je u stanju da u potpunosti blokira eventualne udare iz najmanje četiri američke baze, što garantuje da u slučaju oružanog sukoba rakete SAD jednostavno neće moći da postignu svoje ciljeve, pišu ruski mediji, pozivajući se na procene stručnjaka i performanse ruskog PVO sistema.

Prema ekspertima, ruski sistem S-500 Prometej garantovano će blokirati američki raketni sistem u Rumuniji, što otvara mogućnost za udar u skoro svakoj zemlji južne Evrope. Još jedan američki protivraketni odbrambeni sistem koji se gradi u Poljskoj takođe će biti blokiran ruskim oružjem, što je izuzetno veliki problem za Zapad nakon pretnji Rusiji.

Između ostalog, ruski sistemi S-500 Prometej pokrivaju i američke sisteme protivraketne odbrane raspoređene u Japanu. 

Sistem S-500 je sposoban da uništi ne samo balističke, već i aerodinamične ciljeve (avione, helikoptere), kao i krstareće rakete. Radijus uništenja je oko 600 kilometara. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rokii

pre 2 godine

Kada će oni ratovati bitno da je narod nezadovoljan i iznutra zavade.

zoran

pre 2 godine

Razmisljam kakve su to drzave i narodi koji zbog tudjih interesa rizikuju da im narod bude sporzen atomskim bonbama nema tu ni naroda ni drzave.Fasizam se nikad nije iskorenio samo je promenio oblik i sad je u jos gorem iobliku i zahvata pola zemaljske kugle.Bog nas je pogledao pa su Rusija i Kina brana novom fasistickom poretku.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija