• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

09.01.2022

19:40

SAD: KAZAHSTAN DA RAZJASNI RASPOREĐIVANJE RUSKIH SNAGA! Vlasti Kazahstana saopštile da su stabilizovale situaciju u zemlji!

Vesti

SAD: KAZAHSTAN DA RAZJASNI RASPOREĐIVANJE RUSKIH SNAGA! Vlasti Kazahstana saopštile da su stabilizovale situaciju u zemlji!

Podeli vest

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da Vašington traži od zvaničnika Kazahstana odgovore na pitanja o tome zašto je bilo potrebno da se angažuju bezbednosne snage koje predvodi Rusija da bi se rešili unutrašnji nemiri

- Imamo pitanja o tome zašto su pozvali ovu organizaciju u kojoj Rusija dominira - rekao je Blinken u intervjuu za emisiju "Stanje nacije", na CNN, prenosi Glas Amerike.

On smatra da bi Kazahstan trebalo da odgovori na proteste mirnim putem.

U Kazahstan su, na poziv predsednika Kasima Žomarta Tokajeva, stigle snage ODKB-a koje predvodi Rusija, a Tokajev je izdao naredbu vojsci da na, kako je rekao, "teroriste" puca bez upozorenja.

Blinken je za ABC ocenio da je naredba da se puca na demonstrante pogrešna i da bi trebalo da bude ukinuta.

Vlasti Kazahstana danas su saopštile da su stabilizovale situaciju u zemlji nakon protesta u kojima je, prema poslednjim podacima tamošnjeg ministarstva zdravlja poginule 164 osobe.

Povod za protetse bilo je poskupljenje goriva, a oni su potom prerasli u nerede i sukobe sa snagama bezbednosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
american democracy

pre 2 godine

svaka zemlja ima pravo da pozove koga hoce da joj pomogne a zna se da o tome ne odlucuje jedna amerika, a odluku da se puca po demonstrantima, dovoljno se sjetit kako amerikanci svojoj nacionalnom gardom guse sve svoje demonstracije. pitanje je, odakle demonstrantima oruzje ukoliko je poznato da ga nisu dobili ni od kazahstana a ni od rusije ili kine

vladimir

pre 2 godine

A kome da objasni ....tebi? Ko si ti da se tebi pravda SUVERENA država Kazahstan, koja je imala i pravo i obavezu /sporazum ODKB/ da POZOVE Rusiju u "pomoć", u odnosu na vas koji "ulazite" NEPOZVANI u tudje države, da bi pljačkali i ubijali! Nečuvena "drskost" na koju NEĆETE dobiti odgovor! Uzgred - "planovi" su vam PROPALI!

pekicmeki

pre 2 godine

A šta je trebalo, vas da zovu? Pa izvinite nisu znali.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija