• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

10.01.2022

12:36

Samit ODKB pravi primer kako se donose važne odluke! Zaharova istakla, to je jedinstven događaj, ceo svet je mogao da vidi kako deluje u Kazahstanu!

Vesti

Samit ODKB pravi primer kako se donose važne odluke! Zaharova istakla, to je jedinstven događaj, ceo svet je mogao da vidi kako deluje u Kazahstanu!

Podeli vest

Samit Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) omogućio je celom svetu da vidi na kojoj pravnoj osnovi ta organizacija deluje u Kazahstanu, saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ruskom Prvom kanalu

- Želela bih da kažem i istaknem jedinstveni karakter ovog formata, koji je upravo bio pred našim očima u direktnom prenosu (samit lidera ODKB), jer je ceo svet danas video na kom pravnom osnovu, iz kojih fundamentalnih razloga, kako je organizacija u celini tako i svaka od njenih zemalja učesnica, donosila ovu odluku (o slanju kontingenta mirovnih snaga ODKB) rekla je ona.

Kako je naglasila, video-konferencija Saveta za kolektivnu bezbednost ODKB je jedinstven događaj iz više razloga.


- Prvo, sama organizacija je dala ocenu dešavanja u Kazahstanu i napore koje čini ova struktura ODKB. Drugo, svaka država je kroz usta lidera članice iznela svoj stav o ovom pitanju i, što je najvažnije, ponovo saopštila o naporima svoje zemlje, koji su u okviru kolektivnih akcija bili usmereni na stabilizaciju situacije (u Kazahstanu) - naglasila je Zaharova.


Podsetimo, danas je održan samit lidera ODKB - Jermenije, Kazahstana, Rusije, Tadžikistana, Kirgizije i Belorusije o situaciji u Kazahstanu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija