• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.01.2022

12:56

Auu, ovo ne priliči jednom diplomati! Nazvao zakon O HOLOKAUSTU GLUPIM, a ovo su posledice!

Pixabay

Vesti

Auu, ovo ne priliči jednom diplomati! Nazvao zakon O HOLOKAUSTU GLUPIM, a ovo su posledice!

Podeli vest

Jedan poljski diplomata zadužen za poboljšanje komunikacije sa Jevrejima širom sveta je otpušten, nakon što je kritikovao pristup sopstvene vlade prema regulisanju govora o holokaustu, saopštilo je danas poljsko ministarstvo spoljnih poslova

Jaroslav Novak, izaslanik za kontakte sa jevrejskom dijasporom,

je kao “glup” zakon o govoru o holokaustu koji je usvojila vladajuća partija njegove zemlje, prenosi agencija AP.

Novak je, takođe, rekao da bi Poljska trebalo da donese zakon o povraćaju imovine, što je, kako ocenjuje AP, još jedna kritika na račun vlasti koje su nedavno donele zakon kojim se ukidaju šanse za restituciju ili kompenzaciju onima kojima su komunisti zaplenili imovinu.


Među pogođenima su i oni koji su preživeli holokaust i njihovi naslednici.

Poljski ministar spoljnih poslova Zbignjev Rau otpustio je Novaka u subotu, objavio je portparol tog ministarstva Lukaš Jasina danas na Tviteru.

Ovakav razvoj događaja dolazi samo nekoliko dana nakon što je Poljska opozvala svog novog ambasadora u Pragu, pošto je taj diplomata kritikovao sopstvenu zemlju u vezi sa pristupom Poljske sporu sa Češkom oko rudnika uglja u državnom vlasništvu.

Otpuštanje Novaka je usledilo dan nakon što je dnevnik “Jewish News” objavio intervju u kojem je Novak rekao da je zakon, koji je usvojen 2018. godine i kojim se zabranjuju određene izjave o Poljskoj i holokaustu, “jedan od najglupljih amandmana koji je ikada donet".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17