• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

11.01.2022

19:14

LUDOST ILI HRABROST?! Ovaj čovek je NEPOKOLEBLJIV, Berluskoni  NEMA NAMERU da se penzioniše, a tek da vidite njegovu 53 godine mlađu devojku!

printscreen facebook

Vesti

LUDOST ILI HRABROST?! Ovaj čovek je NEPOKOLEBLJIV, Berluskoni NEMA NAMERU da se penzioniše, a tek da vidite njegovu 53 godine mlađu devojku!

Podeli vest

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (85) ne posustaje- veštine zavođenja ga i dalje jako dobro služe, a ni u politici još ne namerava da se penzioniše

Berluskoni (85), naizgled nepokoleban zdravstvenim problemima, seksualnim skandalima i poodmaklim godinama, objavio je fotografiju na Fejsbuku na kojoj se nasmejan gleda oči u oči sa svojom 32- godišnjom devojkom Martom Fašinom, poslanicom u njegovoj stranci Forca Italija. Fašina je Berluskonijevo najnovije "romantično osvajanje" nakon što je raskinuo svoju prethodnu vezu sa Frančeskom Paskale 2020, koja je kao 34-ogodišnjakinja, u "zrelim godinama", bila jednostavno prestara za njega.

Otvorena privrženost bivšeg premijera društvenim mrežama opisana je kao deo predsedničke kampanje u kojoj je Berluskoni već krenuo da maltretira parlamentarce da ih privuče na stranu poput "veverice koja skuplja orahe".

Italija će izabrati novog šefa države početkom ove godine - 24. januar je određen kao datum za prvi krug glasanja. Berluskoni je pokrenuo takozvanu operaciju "Veverica" u pokušaju da prevaziđe niz skandala i postane predsednik.

Postoje značajne prepreke na Berluskonijevom putu ka predsedničkoj funkciji, ali on se promoviše sa guštom koji mu je pomogao da pobedi na tri parlamentarna izbora i postane posleratni premijer Italije sa najdužim stažom.

Kontroverzna ličnost

Iako je Berluskonijeva sklonost ka mlađim devojkama očigledna, 85-godišnjak je bio uključen u nekoliko seksualnih skandala sa prostitutkama, i još mu se sudi za podmićivanje svedoka u slučaju maloletničke prostitucije.

Bivši premijer je ranije osuđen da je platio 6 miliona funti maloletnoj marokanskoj prostitutki Кarimi El Mahrug, takođe poznatoj kao 'Rubi kradljivica srca', za seksualne usluge između februara i maja 2010, ali je kasnije proglašen nevinim u žalbenom postupku.

El Mahrug je navodno bila učesnica jedne od Berluskonijevih mnogobrojnih 'bunga bunga' seksualnih žurki koje su se održavale u njegovoj privatnoj vili.

Pored toga, Berluskoniju je privremeno bilo zabranjeno da obavlja javnu funkciju nakon osude za poresku prevaru 2013. godine, a optužen je za nekoliko slučajeva pronevere.

Analitičari veruju da će tako podeljenoj ličnosti biti teško da dobije široku podršku potrebnu za izbor predsednika, ali Berluskoni nije dokazao ništa ako ne to da je uporan - kako u svojim romantičnim osvajanjima, tako i u svom nagonu da prevaziđe nevolje.

Zdravstveni problemi

Pored svog čudesnog povratka na javnu funkciju nakon brojnih skandala, medijski mogul se borio i sa nizom zdravstvenih problema u poslednje dve decenije.

Кrajem 2006. primljen je u bolnicu sa manjim srčanim problemom nakon nesvestice, a podvrgnut je operaciji srca u američkoj bolnici u januaru 2007.

Кasnije je imao tešku operaciju srca 2016. i takođe je preživeo rak prostate, što je otkrio 2000. nakon što je bolovao tri godine.

U to vreme je opisao svoje iskušenje sa rakom kao "noćnu moru koja traje mesecima“, ali je rekao da mu je borba sa korona virusom bila "najopasniji izazov" u životu.

Tera napred

Ipak, uprkos svemu navedenom, Berluskoni ide napred u svojoj nezvaničnoj kampanji, predstavljajući se kao iskusan stariji državnik evropske politike.

Кandidati za predsednika se obično ne izjašnjavaju pre izbora u parlamentu. Međutim, Berluskonijevo ime je više puta iznošeno u medijima, a on nije pokušao da ublaži spekulacije da želi taj posao.

Upitan o svojim predsedničkim izgledima na konferenciji u oktobru, on je rekao, govoreći o sebi u trećem licu- Mislim da Silvio Berluskoni može biti koristan zemlji... Neću odustati i uradiću ono što je mojoj zemlji potrebno.

On će naići na jak otpor - neki Italijani su već izašli na ulice Rima da protestuju zbog njegove potencijalne kandidature, držeći plakate na kojima je pisalo "Кvirinal (predsednička palata Italije) nije bunga bunga".

Ako bi postao predsednik, on bi bio prvi koji bi vodio funkciju dok mu se sudi.

Đanfranko Rotondi, veteran Forca Italija poslanik i bivši ministar u poslednjoj Berluskonijevoj vladi, rekao je da njegov bivši šef ima "50-50 šanse da uspe" na glasanju koje počinje oko 20. januara.

Favorit na januarskim izborima trenutno je Mario Dragi, aktuelni premijer, dok je aktuelni predsednik Serđo Matarela takođe pominjan kao kredibilna opcija, uprkos tome što je rekao da želi da se povuče.

Italijanske predsednike bira oko 1.000 nacionalnih i regionalnih poslanika tajnim glasanjem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija